Κοσμοσυρροή των μηχανικών στις εκλογές του ΤΕΕ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται οι εκλογές των τρικαλινών μηχανικών. Οι περίπου 950 μηχανικοί προσέρχονται στο κτήριο της τ. Νομαρχίας και σε δύο κάλπες ψηφίζουν για πλήθος εκπροσώπων στο τοπικό τμήμα και στην κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.
Το κλίμα θυμίζει, όπως πάντα, εκλογές σε σχολές, με τραπεζάκια παρατάξεων, μπόλικους καφέδες, συζητήσεις πολιτικές και μη. Οι τρικαλινοί μηχανικοί βιώνουν πάντως μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς οι δουλειές έχουν μειωθεί σημαντικά για ορισμένες ειδικότητες ή απλώς έχουν μειωθεί για άλλους.
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα γίνει γνωστό πολύ αργά το βράδυ, αφού η ύπαρξη τόσο ψηφοδελτίων, δεν επιτρέπει τη γρήγορη καταμέτρηση. Οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα είναι παρακινδυνευμένη, αφού αρκετοί υποψήφιοι μετακινήθηκαν σε άλλους συνδυασμούς, η ΠΑΣΚ δεν υπάρχει, αλλά μετέχει σε σχήμα συνεργατικό, ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνθηκε και έχει περισσότερες αξιώσεις.
Το ΤΕΕ, πάντως, ο επίσημος και θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας, έχει να αντιμετωπίσει πλήθος ζητημάτων που απασχολούν/ταλαιπωρούν τους μηχανικούς, όπως από την ανεργία και τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ.
Θανάσης Μιχαλάκης
*Οι φωτό ανοίγουν σε νέα καρτέλα