"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

Λαική Ενότητα Τρικάλων : Τιμούμε τον Άρη Βελουχιώτη της επανάστασης και της λευτεριάς

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η ΛΑ.Ε. Τρικάλων συμμετέχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Άρη Βελουχιώτη που φέτος έχουν πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου στην Άρτα και στις 17 Ιουνίου στην Μεσούντα της Πίνδου, στον μαρτυρικό τόπο της θυσίας του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛ.Α.Σ.

Ο Άρης, ως πραγματικός κομμουνιστής, ανυποχώρητος αγωνιστής και μεγάλος πατριώτης, αναδείχθηκε με την θυσία και την διορατικότητά του σε άσβεστο εθνικό σύμβολο που έδειχνε τον δρόμο για την αποτίναξη της ξενοκρατίας, για την λευτεριά, την ανεξαρτησία και την λαοκρατούμενη δημοκρατική Ελλάδα.

Αυτός ο δρόμος του Άρη, ιδιαίτερα τώρα στον καιρό των μνημονίων και της υποτέλειας  που βιώνει ο λαός μας και η πατρίδα μας, είναι επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε και μπορεί να κινητοποιήσει ακόμα περισσότερο, όσους αντιστέκονται στη σημερινή νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα .

Ο Άρης, μέσα από τη διαδρομή του ως πρωτοπόρος αγωνιστής, το ήθος και το ασίγαστο πάθος του για λευτεριά και λαοκρατία, αποτελεί σύμβολο για όλους τους Έλληνες, της εθνικής μας αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές. Γιατί ο Άρης, μέσα από τη θυσία του στις 16 Ιουνίου του 1945, διάβηκε στην ιστορία περήφανος και ανυπότακτος, αλλά όχι προσκυνημένος .

Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης είναι το εξής:

1)Συμμετοχή στη συναυλία που διοργανώνει η ΛΑ.Ε. Άρτας στις 9.00 το βράδυ στην πλατεία Μονοπωλίου με τραγούδια της αντίστασης, των αγώνων και της παράδοσης του λαού μας.

2)Συμμετοχή στη κεντρική εκδήλωση στις 12.00 το μεσημέρι στο μνημείο στην πλατεία της Μεσούντας με απόδοση φόρου τιμής στον πρωτοκαπετάνιο από τον γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε Παναγιώτη Λαφαζάνη. Για όσους επιθυμούν και αφού διαθέτουν στοιχειώδη εξοπλισμό (ρούχα, παπούτσια) θα επιχειρηθεί προσέγγιση μέσα από μονοπάτι, το σημείο που έφυγε με το συναγωνιστή του μαυροσκούφη Γ. Τζαβέλλα, κάτω στο φαράγγι του Φάγγου, δίπλα στον Αχελώο.

Τρίκαλα 14 Ιουνίου 2017

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης