"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Λεωφορείο χωρίς οδηγό και… πόλη χωρίς οδηγό!

lafarm

Σχετικά άρθρα

         

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

 stamopoulos_xristos2

    Μπορεί στα Τρίκαλα, κομμάτι της μνημονιακής Ελλάδας, η οικονομία να βυθίζεται, ο πληθυσμός τους να δοκιμάζεται σκληρά και τα μεγάλα προβλήματα της πόλης να χάσκουν άλυτα και συνεχώς επιδεινούμενα, με ολοφάνερη την παντελή αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, ωστόσο ο Δήμαρχος βρίσκει τρόπο να βγάζει την πόλη μας στον αφρό της δημοσιότητας!

Οι κινήσεις εντυπωσιοθηρίας και «πρωτιάς», για τον αποπροσανατολισμό των πολιτών, που επιχειρούνται κάθε τόσο από τη Δημοτική Αρχή Τρικκαίων, η οποία στην ουσία συμπλέει 100% με τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, είναι κραυγαλέες και επαναλαμβανόμενες.

Πριν λίγο καιρό ο Δήμος Τρικκαίων πρώτευσε πανελλαδικά(!) όταν ξαφνικά θυμήθηκε την απαγόρευση καπνίσματος και άρχισε να κόβει πρόστιμα 600€ σε καταστηματάρχες και 50€ σε κάθε καπνιστή! Ο Δήμαρχος Παπαστεργίου ανακάλυψε φλέβα χρυσού για να γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου! αδιαφορώντας που οι περισσότεροι μαγαζάτορες απειλούνται με λουκέτο, λόγω μνημονίων, ενώ πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν πια να πιουν ούτε ένα καφέ στο καφενείο!

Σήμερα ο Δήμαρχος, έχοντας πίσω του την περιβόητη δημοτική επιχείρηση «etrikala», απλώνει προς πάσα κατεύθυνση μία γιγάντια και καλοστημένη προπαγανδιστική εκστρατεία γύρω από το -αγνώστου χρησιμότητας- «πιλοτικό πρόγραμματου λεωφορείου χωρίς οδηγό», που συναντά την καθολική αντίδραση του κόσμου, αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων για τη διέλευση των οχημάτων (λεωφορείων) του προγράμματος έχουν επιδεινώσει κατακόρυφα το ούτως ή άλλως υπάρχον κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, προκαλώντας τη μαζική αγανάκτηση και οργή των πολιτών- οδηγών και πεζών.

    Το κίνημα πολιτών που αναπτύσσεται μέρα τη μέρα για να σταματήσει αμέσως το ανεκδιήγητο «πείραμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό», ν’ αρθούν οι αυθαίρετες και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην πόλη και ν’ αποκατασταθεί αμέσως η ομαλή κυκλοφορία στην ταλαιπωρημένη πόλη, είναι μεγάλο και προδιαγράφει τη νίκη του!

   Η Δημοτική Αρχή, όσο γρηγορότερα καταλάβει το σφάλμα της και διακόψει το απαράδεκτο πείραμα του «λεωφορείου χωρίς οδηγό», τόσο καλύτερα γι’ αυτήν!

    Σε κάθε περίπτωση όμως η παρούσα Δημοτική Αρχή Τρικκαίων                  – αποδειγμένα πια απ’ τον ένα και πλέον χρόνο της θητείας της – είναι μια Αρχή των εντυπώσεων, του λάιφ στάιλ και των δημοσίων σχέσεων, με μπόλικα χαμόγελα του Δημάρχου της προς κάθε κατεύθυνση! Από ουσία όμως μηδέν!

   Δεν καταπιάνεται και δεν ασχολείται με κανένα πραγματικό πρόβλημα του τόπου και των πραγματικών ανθρώπων. Εκτός και αν ανήκουν στην ελίτ του τόπου! Ο κ. Δήμαρχος αρέσκεται να παρουσιάζεται… ακομμάτιστος και… απολιτίκ. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε καθόλου να είναι ο κεντρικός ομιλητής στην κεντρική συγκέντρωση των Τρικάλων για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα!! Μιλάμε για τόσο …«απολιτικοποίητο» Δήμαρχο!!!

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δήθεν «απολίτικη» Δημοτική Αρχή σημαίνει εξουσία σε βάρος του Λαού! Το ερώτημα αν η Αρχή Παπαστεργίου θα παραμείνει Αρχή της ελίτ του τόπου ή μήπως μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια πραγματική Δημοτική Αρχή του Λαού, φαντάζει εξωπραγματικό.

Ο κ. Παπαστεργίου έδεσε τον Δήμο Τρικκαίων στον αυτόματο πιλότο των μνημονίων και η πόλη δεν χρειάζεται πλέον Δήμαρχο-οδηγό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης