"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Λουκέτο στα Τρικαλινά φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη για το ιδιοκτησιακό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε θέση μάχης με την κυβέρνηση έχουν τεθεί οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας με αφορμή τις ρυθμίσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, καθώς ιδιώτες που δεν είναι φαρμακοποιοί θα έχουν τη δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης τα μέλη του προεδρείου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αποφασίστηκε ήδη η πραγματοποίηση δυναμικών και κλιμακούμενων κινητοποιήσεων.

Την απόφαση αυτή στηρίζουν και τα στελέχη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και σήμερα-αύριο θα υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση.

farmakopoih

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς , η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδώσουν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομίας θα οδηγήσει στα εξής:

– Πλήρης ιδιοκτησία στο ιδιωτικό κεφάλαιο

– Συνιδιοκτησία με λειτουργούν φαρμακείο σε ποσοστό 70-30

– Μορφή της εταιρίας που θα διασφαλίσει κυρίως τον επενδυτή

– Χορήγηση άδειας λειτουργίας φαρμακείου σε φυσικό πρόσωπο ή απολύτως στον επενδυτή – πράξη αντισυνταγματική διότι καταργεί την επιστημονική ευθύνη του πτυχίου του φαρμακοποιού, καθιστώντας τον επιπλέον υπεύθυνο σε μια επιχείρηση που δεν έχει κανένα λόγο στη λήψη αποφάσεων, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια υγεία και στην περίθαλψη του Έλληνα ασφαλισμένου».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης