"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«Μένουμε Όρθιοι»: Το απόγευμα της Δευτέρας η επικαιροποιημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

η Δευτέρα 25/5 αναμένεται να παρουσιαστεί, σε ανοιχτή εκδήλωση στο Ζάππειο (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας) η επικαιροποίηση του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το δεύτερο μέρος των πλήρως κοστολογημένων μέτρων στήριξης που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Toυς βασικούς άξονες του «Μένουμε Όρθιοι 2» θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ενώ την εξειδίκευση ανά τομέα θα κάνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες (Ευκλ. Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και Ν. Παππάς). 

Στο επίκεντρο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει τα στελέχη του, θα βρίσκεται η πλήρης κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζόμενων, οριζόντια μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς και το εισόδημα «έκτακτης ανάγκης» για 2.200.000 οικογένειες με ανέργους ή επισφαλώς εργαζόμενους. 

“Στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές να υπάρχει πλήρης κάλυψη του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος» και «σε όσες ξεκινούν να λειτουργούν να υπάρχει επιδότηση από το κράτος για να πληρώνονται οι μισθοί στο 100%και να μην έχουμε αρνητική μεταβολή των σχέσεων εργασίας, από πλήρη σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία. Δικλείδες πρέπει να είναι η διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας και του επιπέδου του μισθού στο 100%»”, ανέφερε  σχετικά η Έφη Αχτσιόγλου (21/5/20).

Παράλληλα, όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια της«είναι απαραίτητη μια άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων με τρία δισ. ευρώ συνολικά, όπως και η συγκρότηση ενός “σχεδίου Ηρακλής” για τις επιχειρήσεις, ύψους 12 δισ. ευρώ, για την εγγυοδότηση των δανείων τους». Κατά τον ίδιο, «σήμερα, οι τράπεζες διαχειρίζονται τις εγγυήσεις του δημοσίου και τις κρατάνε για το πελατειακό τους “φιλέτο”, το οποίο είχε πρόσβαση στον δανεισμό αλλά με αυτόν τον τρόπο κερδίζει χαμηλότερα επιτόκια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή της παρούσας κρίσης τόνισε, παρουσιάζοντας το «Μένουμε Όρθιοι», ότι χρειάζεται γενναία, εμπροσθοβαρής παρέμβαση στην οικονομία. «Η απάντηση της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι ένα σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης,  όπως αυτό που ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, το οποίο θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένταση της ύφεσης και επιδείνωση της κρίσης», ξεκαθάρισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης

«Έχουμε συνεπώς πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από το παρελθόν ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία γενναία ένεση ρευστότητας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Όλα τα άλλα είναι μέτρα -ασπιρίνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα εμπροσθοβαρές, γενναίο πρόγραμμα χρηματοδότησης της οικονομίας, όπως της ζητάμε από τις 6 Απριλίου. Να αναθεωρήσει τώρα την πολιτική της, η οποία επιταχύνει και πολλαπλασιάζει τις συνέπειες της ύφεσης και μας οδηγεί ξανά σε ένα σπιράλ ύφεσης από το οποίο πάρα πολύ δύσκολα θα βγει η ελληνική οικονομία», το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί πρόγευση των αναλυτικών προτάσεων που θα κατατεθούν τη Δευτέρα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης