"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Μία στις δέκα επιχειρήσεις χωρίς POS στη Μαγνησία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mία στις δέκα επιχειρήσεις στη Μαγνησία λειτουργεί χωρίς τερματικά μηχανήματα POS παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ένας χρόνος από την υποχρεωτική εφαρμογή τους και ότι επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Διεύθυνσης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα το Τμήμα Εμπορίου πραγματοποίησε ελέγχους σε 95 επιχειρήσεις και στις δέκα από αυτές επέβαλε πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ.

Το πρόβλημα με την αδυναμία επιχειρήσεων να συνδεθούν με τερματικά μηχανήματα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Μαγνησίας στέλνουν συνεχώς έγγραφα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ενημερώνοντας για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς POS.

Μόλις πρόσφατα σε ελέγχους των εφοριακών σε νησί των Β. Σποράδων προέκυψε ότι ένας σημαντικός αριθμός από τις ελεγχθείσες επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιούσαν τερματικά μηχανήματα. Συγκεκριμένα, εφτά επιχειρήσεις δεν είχαν εγκαταστημένα POS.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες προθεσμία, στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες, τριών μηνών και συγκεκριμένα έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018 προκειμένου να δηλώσουν στο Taxisnet τον επαγγελματικό τους λογαριασμό. Σε διαφορετική περίπτωση τους περιμένει πρόστιμο 1.000 ευρώ. Η υποχρέωση αφορά στις επιχειρήσεις εκείνες που υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τα τερματικά μηχανήματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης