Μαθαίνοντας για το ψωμί από τους τρικαλινούς αρτοποιούς

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στο πάρκο Ματσόπουλου με πρωτοβουλία του ΔΣ των Αρτοποιών οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν στον την διαδικασία παρασκευής του ψωμιού τη διαφορά του φρέσκου από το προψημένο .
Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων από σήμερα Δευτέρα επισκέπτονται την Γιορτή Ψωμιού των Αρτοποιών, τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν να πλάθουν το ζυμάρι, φτιάχνουν ψωμί. Μέσα από τη διαδικασία αυτή συμμετέχουν βιωματικά και μαθαίνουν την αλυσίδα της διατροφικής αξίας του ψωμιού, από τα φρέσκα υλικά, το ζύμωμα και το ψήσιμο.
Μαθαίνουν την διαφορά και την νοστιμιά του φρέσκου ψωμιού από το προψημένο και πλάθουν υγιεινά, φρέσκα και νόστιμα αρτοποιήματα.