Μακελειό στην Άγκυρα: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις Reviewed by Momizat on .     Στους 126 οι τραυματίες - Δείτε συγκλονιστικό βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή της επίθεσης - Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας     Στους 126 οι τραυματίες - Δείτε συγκλονιστικό βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή της επίθεσης - Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας Rating: 0

Μακελειό στην Άγκυρα: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις

Μακελειό στην Άγκυρα: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις

 

 

Στους 126 οι τραυματίες – Δείτε συγκλονιστικό βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή της επίθεσης – Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης για «ειρήνη και δημοκρατία»

Ο θάνατος είκοσι δύο ανθρώπων έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από τη διπλή ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε την τουρκική πρωτεύουσα, το πρωί του Σαββάτου. Τα θύματα ωστόσο εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότερα, το CNN turk κάνει λόγο για 30 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι πάνω από 120.

Η επίθεση σημειώθηκε σε κεντρική διασταύρωση κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης από κινήματα της αριστεράς για την «ειρήνη και δημοκρατία» κατά των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Τη διαδήλωση είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.

Μέχρι τώρα η αιτία των εκρήξεων, που έγιναν με διαφορά περίπου 10-20 δευτερολέπτων, δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο το πρακτορείο Ανατολού εκτιμά ότι μπορεί να πρόκειται για βομβιστή αυτοκτονίας.

Στους δρόμους της Άγκυρας επικρατεί ο απόλυτος πανικός, ενώ οι πρώτες εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου είναι σοκαριστικές καθώς δείχνουν ανθρώπους πεσμένους στο δρόμο μέσα σε λίμνες αίματος. Πτώματα κείτονται στο έδαφος καλυμμένα από σημαίες, ενώ κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη είναι διάσπαρτα στο δρόμο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή