"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Μακελειό στη Γάζα: 49 νεκροί Παλαιστίνιοι λίγο πριν το άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε μακελειό εξελίσσονται οι διαδηλώσεις Παλαιστινίων στο φράχτη που χωρίζει τα παλαιστινιακά εδάφη με το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 49 Παλαιστινίους, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τουλάχιστον 918 διαδηλωτές τραυματίστηκαν, τουλάχιστον 772 από αυτούς από πραγματικά πυρά.

Ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τα επεισόδια «άνευ προηγουμένου»

Όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί στο φράχτη της Γάζας βρίσκονται 40.000 διαδηλωτές Παλαιστίνιοι.  584 Παλαιστίνιοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Γάζας, ενώ οι υπόλοιποι διακομήσθηκαν σε τοπικές κλινικές. 11 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 39 τραυματίστηκαν σοβαρά και 411 έχουν υποστεί μέτρια τραύματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, 320 διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία από την εισπνοή δακρυγόνων, 64 από μίνι εκρηκτικά τύπου shrapnel και 83 υπέστησαν αμβλεία τραύματα. Τρεις τραυματίστηκαν από σφαίρες με καουτσούκ. 118 εκ των τραυμάτων είναι στο άνω μέρος του σώματος.

Επίσης όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα 14χρονο παιδί και ένας που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Επίσης γίνεται λόγος για δύο νεκρά παιδιά (άγνωστο αν συμπεριλαμβάνεται ο 14χρονος), αλλά και για μία γυναίκα, μεταξύ των νεκρών.

Αυτοί οι επτά θάνατοι ανεβάζουν σε 61, σύμφωνα με το AFP, τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά αφότου ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις στις 30 Μαρτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης