"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Μας τσάκισες το όνειρο Αλέξη και ξυπνήσαμε άσχημα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο γιατρός και συγγραφέας Χρήστος Γκίμτσας 

Xρήστος Γκίμτσας: Εγώ πιστεύω τους  « άλλους »

Λοιπόν μια που τα πράγματα μπήκαν εν τέλει  σε μία τάξη και μπορούμε τώρα να δούμε καθαρά  το μέλλον μας  και τι μας περιμένει, με  το νι με το σίγμα και με τον Κόφτη, να πούμε επιτέλους δυό κουβέντες μεταξύ μας , Αλέξη.
Γιατί βρε παιδί μου μπήκαμε σε τόση ταλαιπωρία και έξοδα, αφού  την τύχη μας την είχαν προδιαγράψει οι  ξένοι , οι κακοί οι τοκογλύφοι , και όπως αλλιώς τους λέτε μεταξύ σας εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ,τέλος πάντων;
Ότι μας  έπιασαν κορόιδα και να μας αλλάζουν τους πρωθυπουργούς και τις κυβερνήσεις, έτσι που να νομίζουμε ότι  κάπως το παλεύουμε το πράγμα, είναι ορατό με γυμνό μάτι.
Μνημόνιο ο Γιωργάκης; Μνημόνιο  ο Αντωνάκης, μνημόνιο και  εσύ!
Ψέματα και δήθεν ο Γιωργάκης; Ψέματα και δήθεν ο Αντωνάκης,  από κοντά  και εσύ (…ιδίως εσύ!)
Συζήτηση, αντίσταση και διαπραγμάτευση εκείνοι, δώστου και εσύ   μία από τα ίδια!
Εδώ που τα λέμε, οι ξένοι (… εντάξει οι τοκογλύφοι), ήξεραν τι έκαναν. Έβαλαν την καταχρεωμένη πλην τίμια Ελλαδίτσα, σαν τραίνο επάνω στις ράγες που ήθελαν, και απλώς αλλάζουν τον μηχανοδηγό. Και όπως ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης πήγαν το τραίνο μέχρι εκεί που άντεξαν,  έτσι και εσύ: Θα το πάς μέχρι εκεί που θα μπορέσεις η θα σ’ αφήσουν. Και μην στεναχωριέσαι, έχουν  έτοιμο τον αντικαταστάτη σου, που δεν ξέρω αν τον γνωρίζεις, Κυριάκο τον λένε.
Πάντως να είσαι σίγουρος, πως το τραίνο θα την πάει την Ελλάδα εκεί που θέλουν. Ξέρεις ποιοί.  Αυτοί, που δύο, τρείς φορές τον μήνα τους συναντάς και τα λέτε! Και εσείς όλοι που παριστάνετε τους μηχανοδηγούς ελπίζω να καταλάβατε πως είστε αναλώσιμοι. Ωράριο κάνετε,  και μην μου κρατήσεις κακία που σου το λέω κατάμουτρα. Και που όλοι σας παίξατε το γεμάτο πατριωτισμό θεατράκι σας, το βλέπουμε καθαρά πια.
Θα σχίζατε δήθεν τα μνημόνια, και υπογράφατε καινούργια. Θα βάζατε την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και την  βάλατε στην ύφεση. Δεν θα κάνατε ούτε βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές που χαράζατε, και τις πατήσατε όλες.
Τέτοια λέγατε. Εσύ μάλιστα τα παράλεγες! Τόσο που στο τέλος άλλαξες και το νόημα κάποιων λέξεων. Π.χ. Έλεγες «ΟΧΙ» και εννοούσες «ΝΑΙ», έλεγες «αντιστεκόμαστε» και εννοούσες  «γονατίζουμε», έλεγες « διαπραγματευόμαστε» και εννοούσες «παραδινόμαστε».
Κάπως έτσι λοιπόν,  φτάσαμε στο « δια ταύτα» και από εδώ και πέρα τσιμουδιά, γιατί θα λειτουργεί ο Κόφτης. Και εγώ όταν ακούω την λέξη ‘’Κόφτης’’ , δεν ξέρω πως και γιατί, ο νους μου πάει στον Προκρούστη.
Και μια και τα πράγματα ήλθαν εδώ που ήθελαν οι  ξένοι (…εντάξει, οι τοκογλύφοι, οι κεφαλαιοκράτες) και συνεχίζουν κατά πως βούλονται, εσύ τι ήθελες και  μπλέχτηκες   και μας τράβηξες από εκλογές σε εκλογές;  Γιατί δεν άφηνες τους ΄’πρώην΄΄ να τελειώσουν την βρώμικη δουλειά;  Έτσι και αλλιώς αυτοί βρώμικοι ήταν , εσύ τι ήθελες και μουτζουρώθηκες για δέκα ψίχουλα εξουσίας;
Γιατί εδώ που τα λέμε, και για  μία φορά ακόμα  μην μου κρατήσεις κακία, με τα καμώματά σου  έκανες μεγάλη ζημιά. Διότι κατάστρεψες το παραμύθι. Και αν δεν κατάλαβες τι λέω, θα στο εξηγήσω.
Τόσα χρόνια είχαμε και λέγαμε για την αμαρτωλή Δεξιά και το διεφθαρμένο  ΠΑΣΟΚ , που έφεραν την χώρα εδώ που την έφεραν. Και λέγαμε εμείς οι αθώοι, αφελείς και αδικημένοι:
«Ε, ρε, και να ξυπνήσει ο λαός και να γίνει η Αριστερά κυβέρνηση, θα άλλαζαν τα πάντα. Θα έλθει  το πάνω, κάτω. ’’θα  λάβουν τα όνειρα εκδίκηση’’, που λέει και ο ποιητής.
Και μας τραβολογούσες από εκλογές σε εκλογές, και εμείς ξεσκονίζαμε τα εκλογικά βιβλιάρια, λες και ξεθάβαμε όπλα κρυμμένα από το αντάρτικο.
Ποιό ήταν όμως το αποτέλεσμα;
Ύστερα από τόσες τσιριμόνιες και ακκίσματα  και άλλα τόσα ψέματα, απολογήθηκες από την θέση του καποτραίνου ,  ότι είχες αυταπάτες! Τόσο απλά!

Καλύτερα να μέναμε στην διαμαρτυρία και στην αντιπολίτευση, γιατί τώρα μας κατέστρεψες το παραμύθι που έλεγε, πως αν γινόταν η Αριστερά κυβέρνηση…
 Και που έγινε, τι;  Ολοι, -δεξιοκεντοαριστεροί- μπροστά στον Κόφτη καταλήξαμε. Και εσύ, εκεί, στην θέση του μηχανοδηγού  που λέγαμε, και ο Κυριάκος δίπλα σου σαν παραγιός,  με βλέμμα λαίμαργο, έτοιμος να σου πάρει την θέση.

 

Αυτά λοιπόν είχα να σου πω   παλιόπαιδο Αλέξη,   που με τούτα και με τα άλλα,  έκανες μεγάλη ζημιά, και αυτό δεν θα σου συγχωρεθεί ποτέ.  Να στο ξαναπώ; Δεν γκρέμισες μόνο  το όνειρο, αλλά μας στέρησες  και το παραμύθι, που έλεγε  πως αν γινόταν η Αριστερά κυβέρνηση…
  Και θα τιμωρηθείς γι’ αυτό.

Christos.gim@gmail.com

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατρε μπραβο!
    Δυστυχώς έχεις δίκιο!
    Όσοι πιστευαν στον παραδεισο της Αριστεράς θα βλέπουν εφιαλτες-αυταπατες!
    Μήπως αυτό θελαν περισσότερο οι ξένοι;
    Να μην ελπιζουμε, να μην ονειρευομαστε ένα καλύτερο μέλλον με την Αριστερά;
    Δούρειος ίππος ήταν τελικά ο Αλέξης, των ξένων!
    Αν θα αλωθει όμως η Τροία- Ελλάδα θα φταιμε κι εμείς.
    Μας αρέσουν τα παραμύθια αλλά δεν είμαστε παιδιά.
    Ωριμασαμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης