"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Μεγάλες καταστροφές από την βροχόπτωση σε χωριά του δήμου ΠΥΛΗΣ

lafarm

Σχετικά άρθρα

oreina

Η βροχόπτωση που έπεσε  στον ορεινό όγκο του δήμου Πύλης προξένησε μεγάλες καταστροφές

Η  μεγάλης έντασης βροχόπτωση, στάθηκε ικανή να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ζημιές σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο του δήμου. Ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά του  Δήμου Πύλης οι καταστροφές σε υποδομές και ιδιοκτησίες είναι πολύ μεγάλες.

Ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές για να αποκτήσει αυθεντική εικόνα των καταστροφών αλλά και για να συνδράμει τους κατοίκους που πλήγηκαν από την καταιγίδα.

Η νεροποντή δημιούργησε πολλά προβλήματα στα χωριά Πιαλεία, Φιλύρα , Κοτρώνι, Στουρναρέικα, Παλαιοκαρυά ,ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους.

Αμεση ήταν η παρέμβαση της δημοτικής αρχής με εντολή του δημάρχου αυτή τη στιγμή εργάζονται πέντε μηχανήματα του δήμου και τρία μισθωμένα για να ανοίξουν τους δρόμους και διευκολύνουν την πρόσβαση των δημοτών.

Οι εικόνες που αντίκρισαν τα συνεργεία του δήμου με το πρώτο φως της ημέρας ήταν απογοητευτικές καθώς στα περισσότερα χωριά αγροτικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ρυάκια, τμήματα επαρχιακών και δημοτικών δικτύων υποχώρησαν ενώ τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και άρδευσης υπέστησαν βλάβες τις οποίες τα συνεργεία έσπευσαν να αποκαταστήσουν.

«Η κακοκαιρία ωστόσο μπορεί να άφησε πίσω τις σοβαρές καταστροφές με πλημμύρες ακόμη και σε σπίτια κατοίκων, όμως ευτυχώς δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο κ. Μαράβας.

Σε συνεχή επαφή και συνεργασία βρίσκεται από το πρωί ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας και με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη για τον συντονισμό των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης