"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Μετά τα ευχολόγια …στον Καιάδα τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Δυστυχώς, και στα Τρίκαλα η Ειδική Αγωγή αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενής της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα το Ειδικό Σχολείο  να υπολειτουργεί , οι μαθητές ελλείψει δασκάλων να φεύγουν στις 11.00 το πρωί από το σχολείο ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο .

Η ταλαιπωρία δεκάδων οικογενειών απίστευτη .

Με βάση τη λογική, σήμερα 25-09-2015, θα έπρεπε το Ειδικό Σχολείο Τρικάλων να έχει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά φαίνεται πως κάποιοι πιστεύουν πως σχολεία  μπορούν να λειτουργούν χωρίς εκπαιδευτικούς.

Φυσικοθεραπευτής δεν υπάρχει γιατί – λέει – θα πρέπει να δημιουργηθεί οργανική θέση , εργοθεραπευτής υπάρχει ένας ο οποίος προσπαθεί να εξυπηρετήσει και το Ειδικό Σχολείο Καρδίτσας .

Υπάρχουν ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό , δεν υπάρχουν δάσκαλοι και το θέμα είναι ότι αφού δεν υπάρχουν δάσκαλοι τα παιδιά είναι πολλά για κλαθε δάσκαλο , η ευθύνη μεγάλη γιατί κάποια παιδιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα λόγω της κατάστασης τους .

Στην Ελλάδα του 2015, η Πολιτεία θα έπρεπε να ανταποκρίνεται, με βάση το Σύνταγμα, στο αξίωμα των ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά με την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή τους.

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Δυστυχώς .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης