"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Μεταγραφική… βόμβα μεγατόνων στα Τρίκαλα BC

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια τεράστια μεταγραφική επιτυχία, ίσως τη σπουδαιότερη σε ότι αφορά Έλληνα καλαθοσφαιριστή, ολοκλήρωσαν τα Τρίκαλα BC καθώς η ΚΑΕ ήρθε σε συμφωνία με τον Κώστα Βασιλειάδη!!!
Ο 33χρονος γκαρντ, που παρέμενε χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, συμφώνησε με τους Τρικαλινούς και θα ενσωματωθεί άμεσα στο συγκρότημα του Κώστα Μέξα, ώστε να το ενισχύσει στο νέο πρωτάθλημα της Basket League. Ο Κώστας Βασιλειάδης σκεφτόταν τελευταία ξανά τη λύση του εξωτερικού, αλλά εν τέλει θα παραμείνει στη χώρα μας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Τρικάλων BC τα οποία ενδυναμώνονται αισθητά εν όψει της συνέχειας.

Η καριέρα…
Ο Βασιλειάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στο Κιλκίς. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΓΑΣ Κιλκίς και στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή για τον ΠΑΟΚ όπου έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε από το 2000 έως το 2006.
Το 2006 μετεγγράφηκε στην ομάδα της Μάλαγα με την οποία κατακτά το πρωτάθλημα Ισπανίας. Την επόμενη χρονιά συνεχίζει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Μάλαγα, συμμετέχοντας και στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, που διεξάγεται στην Αθήνα. Ο Βασιλειάδης ήταν ήδη «μεγάλο όνομα» και με τη βοήθεια του η ισπανική ομάδα είχε την δυνατότητα να κοντράρει τους ανταγωνιστές της και να αφήσει το στίγμα της στην Ευρώπη. Οι οπαδοί του συλλόγου λένε ότι πάντα θα τον θυμούνται και θα τον εκτιμούν για την προσπάθεια και το παιχνίδι του με την ομάδα τους.
Στις 12 Ιουλίου 2007 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι ο παίκτης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά. Εκεί θα συναντήσει τον επί πολλά έτη συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ και τις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων, Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Παρά την ήττα της ομάδας από τον αγαπημένο του σύλλογο και πρώην ομάδα του, ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 2η θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα τη σεζόν 2007-08.
Ο Βασιλειάδης επέστρεψε στο ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2008-09, σε μία προσπάθεια της νέας διοίκησης να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες αλλά και στην Ευρωλίγκα. Έγινε ξανά αρχηγός της ομάδας. Πριν να τελειώσει η σεζόν 2008-09 μεταφέρθηκε στο Μοντεγκράναρο. Το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ λύθηκε κοινή συναινέσει
Μετά από ένα πέρασμα από την Ομπραδόιριο του Σαντιάγο δε Κομποστέλα τη σαιζόν 2009-2010 υπέγραψε στην Μπιλμπάο Μπάσκετ για την τριετία 2010-2013. Τη σαιζόν 2013-2014 αγωνίστηκε στην Τουρκική Ανατολού Εφές με την οποία έπαιξε στην Ευρωλίγκα και στο τούρκικο πρωτάθλημα. Το 2014 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα.
Το 2015 επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, μετά από έξι χρόνια, όμως στο τέλος της χρονιάς αποχώρησε ξανά και συμφώνησε με την ισπανική Ομπραδόιριο. Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε συμβόλαιο δυο ετών με την ΑΕΚ, όπου παρέμεινε για μία σεζόν έχοντας 7.3 πόντους μ.ο. σε 20 παιχνίδια.
Σε διεθνές επίπεδο, ο Βασιλειάδης συμμετείχε στην Εθνική ομάδα Παίδων. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων 2002 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2003, στο οποίο συμπεριλήφθηκε στην ιδανική ομάδα του τουρνουά. Την ίδια διάκριση πήρε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2004, στο οποίο έβαλε τους περισσότερους πόντους. Επίσης κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 2005 στην Αργεντινή, όπου συμπεριλήφθηκε ξανά στην ιδανική ομάδα του τουρνουά.
Συμμετείχε επίσης στην Εθνική Ομάδα Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ 2011 στη Λιθουανία, στο οποίο η Εθνική τερμάτισε 6η. Συμμετείχε επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών 2014 που η εθνική κατέκτησε την 16η θέση. Με την εθνική ομάδα ο Βασιλειάδης έχει 50 συμμετοχές με 304 πόντους (μ.ο: 6.08).

goaltrikala.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης