"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Μετρώντας αποστάσεις στο 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

mathites

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής της Α’ Γυμνασίου, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο 7ο Γυμνάσιο, workshop μετρήσεων αποστάσεων και θέσεων.

Σκοπός ήταν η βιωματική σύνδεση του μαθήματος της Φυσικής με την καθημερινή ζωή και τα επαγγέλματα.

 

Προσκεκλημένος ήταν ο Τοπογράφος Μηχανικός Γιώργος Πούλιος, που σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του μαθήματος καθηγητή Θανάση Σπανιά, παρουσίασαν τη σημασία του σφάλματος στη μέτρηση, τα όργανα μέτρησης στο πέρασμα του χρόνου και τις σύγχρονες τεχνικές μέτρησης αποστάσεων.

Στη συνέχεια ακολούθησε εργαστήριο όπου στήθηκε ένας Γεωδαιτικός σταθμός (Total Station) με τη βοήθεια του οποίου προσδιορίσαμε την ακριβή θέση ενός σημείου της αυλής μας και με σημείο αναφοράς αυτό οι μαθητές υπολόγισαν τη θέση και τις αποστάσεις στα άκρα της αυλής του σχολείου.

Επίσης συγκρίναμε τους παραδοσιακούς τρόπους μέτρησης με τις σύγχρονες μεθόδους και τα προβλήματα και σφάλματα που αυτές παρουσιάζουν.

Τέλος έγινε εισαγωγή των στοιχείων στην εφαρμογή του Εθνικού Κτηματολογίου όπου επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που μετρήθηκαν και υπολογίστηκε το εμβαδό του τμήματος της αυλής που μετρήθηκε.

Ευχαριστούμε τον τοπογράφο Μηχανικό Γιώργο Πούλιο που με μεράκι έκανε την παρουσίαση και βοήθησε τους μαθητές να κάνουν τις μετρήσεις.

Επίσης ευχαριστούμε τη διευθύντρια του σχολείου Σημέλα Κουκουδά και τη Σύμβουλο των καθηγητών Φυσικών επιστημών Πασχαλίνα Κόζυβα για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης