"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Μην εμπιστεύεστε το ίντερνετ, όπως ο Ταμήλος!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι αλήθεια ότι στο διαδίκτυο μπορείς να διαβάσεις τα πάντα. Και να πιστέψεις τα πάντα.. Αρκεί να έχουν δόση αληθοφάνειας. Εϊναι εύκολο το παιχνίδι της διασποράς ψευδών ειδήσεων: παίρνεις κάτι που μοιάζει να έχει δηλώσει κάποιος, το μετατρέπεις στα δικά σου πιστεύω και αρχίζεις την αναπαραγωγή από φιλικές σου σελίδες ή ιστολόγια. Αν κάποιος που δεν έχει εμπειρία, αρχίσει να πιστεύει όσα απίθανα γράφονται, υπάρχει κίνδυνος να παραποιηθεί η πραγματικότητα. Όπως εκείνο το απίθανο κείμενο για τα αρχαία ελληνικά στους υπολογιστές…

Στην παγίδα αυτή έπεσε ο Μιχάλης Ταμήλος (ή όποιος διαχειρίζεται τη σελίδα του στο facebook). Ο τρικαλινός βουλευτής της ΝΔ, (όπως αναδημοσιεύσαμε εδώ) για κάποιον λόγο ανήρτησε δύο φορές ένα κείμενο αναφορικά με δήθεν δηλώσεις της… πρωθυπουργού της Ασυτραλίας για την επιστροφή μεταναστών ισλαμιστών το θρήσκευμα «αν ο Θεός μας σας ενοχλεί». Και παρακινούσε τον πρωθυπουργό να πράξει το ίδιο.

tam
Όμως, αυτό το κείμενο είναι μια μεγάλη, τεράστια απάτη. Ένα hoax, όπως λέγεται και το οποίο αποκάλυψε, ως συνήθως, η πολύ καλή ελληνική ιστοσελίδα για το θέμα (προτείνουμε να τη συμβουλεύεστε συχνά…).
Και αποκαλύπτεται ότι, δεν υπάρχει καν γυναίκα πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ούτε έχει γίνει δήλωση εναντίον του Ισλάμ. Ο Μιχάλης Ταμήλος όμως, είχε και πολιτική θέση για το θέμα, αφού, σε σχόλια μελών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων απαντούσε ότι “Η ΦΟΒΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ , ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΞΕΠΗΔΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”.
Ή, ζητούσε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ: « ώρα είναι να μας πείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαμαρτυρηθεί για τον περιορισμό των ελευθεριών των τζιχαντιστών – φανατικών μουσουλμάνων στην Ελλάδα και αλλού !!».
Το ωραίο είναι ότι αμέσως σχεδόν μόλις αναρτήθηκε η δήθεν είδηση, δύο φίλοι στο fb επεσήμαναν το hoax και ότι είναι άλλος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας…

tam2

 

 

 

tam1

Αλλά αναρτήθηκε το δήθεν κείμενο, με μία ώρα διαφορά, δύο φορές…

Το κείμενο αναρτήθηκε δεύτερη φορά. Διαπιστώνεται από τον διαφορετικό πρόλογο
Το κείμενο αναρτήθηκε δεύτερη φορά. Διαπιστώνεται από τον διαφορετικό πρόλογο

Εμείς είχαμε βρει το αρχικό κείμενο εδώ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης