Μια αλλιώτικη μέρα-Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο Reviewed by Momizat on . Με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κορυφώνονται αύριο  Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο αυτό θ Με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κορυφώνονται αύριο  Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο αυτό θ Rating: 0

Μια αλλιώτικη μέρα-Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο

Μια αλλιώτικη μέρα-Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο

Με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κορυφώνονται αύριο  Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Τρίκαλα.

Στο πλαίσιο αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.Η 22α Σεπτεμβρίου είναι το ορόσημο κάθε χρόνο, καθώς την ημέρα αυτή είχε ξεκινήσει η επονομαζόμενη «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».

Για αύριο Τρίτη έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ουσία της κίνησης, προσπέλασης και πρόσβασης στους δρόμους, τα πεζοδρόμια και την ίδια την πόλη, από όλους μας.

Συγκεκριμένα:

 1. Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, στο τμήμα των οδών Κανούτα – Όθωνος, από τη συμβολή αυτών με τις οδούς Χατζηγάκη έως και Γαριβάλδη ( γέφυρα παλιού ΚΤΕΛ)
  Πότε: 07.00. έως 22.00.
 2. Δράσεις σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: παρουσίαση του προγράμματος «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου σαν πεζός ή ποδηλάτης», από μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.
  Τη δράση μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές των σχολείων της πόλης που θα προσέλθουν με έναν συνοδό εκπαιδευτικό. Κατόπιν θα διεξαχθεί συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για μια βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη που ζουν και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που θα προκύψουν από τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ( 16/9/2015).
  Πότε: Τις ώρες 10.00 έως 14.00
  Πού: Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων.
 3. Αγώνας χόκεϊ επί ασφάλτου

Οι Τροχοδρόμοι Φρουροί Τρικάλων θα παρουσιάσουν το inline hockey. Θα παίξουν δύο ομάδες, η ομάδα κάτω των 15 και η ομάδα άνω των 16.
Πότε:
Στις 17.00
Πού:  Στον χώρο ανάμεσα από την κεντρική γέφυρα και το ξενοδοχείο «Αχίλλειον»

 1. Ενημέρωση για το ποδήλατο από τον Ποδηλατικό Σύλλογο «ΚΡΟΝΟΣ» Τρικάλων, Πότε: Στις 00

Πού: Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

 1. Ποδηλατοβόλτα  και κλήρωση ποδηλάτων. Θα ακολουθηθεί η εξής διαδρομή:  (αφετηρία) Κεντρική πλατεία – Β. Τσιτσάνη – Διονυσίου – Ιακωβάκη – Όθωνος – Καλυψούς – Αρριανού – Ευριπίδη – Μετεώρων – Νταή – Αμαλίας –  Κεντρική Πλατεία (τερματισμός).
  Πότε:
  Στις  19.00
 2. Ενημερώσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπαλλήλων υπηρεσιών πρώτης ανάγκης

Πότε: 9.00. έως 14.00 και 18.00 έως 21.00.
Πού: Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 1.  Εναρξη Εβδομάδας Ασφαλούς οδήγησης από το Ινστιτούτο  Ασφαλούς Οδήγησης «Πάνος Μυλωνάς», για μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Δήμου Τρικκαίων
  Πότε: 22 έως 25/9/2015, ώρες 10:00 έως 14:00
  Πού: στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων  για ενημέρωση και μετέπειτα για πρακτική εξάσκηση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
 2. Παροχή Δωρεάν δρομολογίων του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε., για τους πολίτες την Τρίτη 22/09/20105 «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», στα εξής δρομολόγια:

7.05π.μ.Τρίκαλα- Μεγ. Καλύβια

7.20π.μ. Μεγ.Καλύβια – Τρίκαλα

14.00μ.μ. Τρίκαλα- Μεγ. Καλύβια

7.10π.μ.Τρίκαλα-Κρηνίτσα

7.20π.μ.  Κρηνίτσα – Τρίκαλα

14.00μ.μ. Τρίκαλα- Κρηνίτσα

7.05π.μ.Τρίκαλα- Μεγαλοχώρι

7.20π.μ. Μεγαλοχώρι – Τρίκαλα

15.05 μ.μ. Τρίκαλα- Μεγαλοχώρι

7.00π.μ.Τρίκαλα- Μεγ. Κεφαλόβρυσο

7.10π.μ. Μεγ. Κεφαλόβρυσο- Τρίκαλα

14.30μ.μ. Τρίκαλα- Μεγ. Κεφαλόβρυσο

7.00π.μ.Τρίκαλα- Πύργος

7.05π.μ. Πύργος- Τρίκαλα

7.10π.μ. Κηπάκι Καλαμπάκας- Τρίκαλα

15.00 μ.μ. Τρίκαλα- Πύργος

evdomada Kinitikotitas

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή