"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Μια ιστορική φωτογραφία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οκτώβριος του 1982. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ανοδος της Αριστεράς. Ανεμος αλλαγής παντού. Υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων, από το ΚΚΕ ο Τάκης Παπανικολάου, η ιστορική αυτή προσωπικότητα της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος στην περιοχή μας.
Είχε να αντιμετωπίσει τον Θανάση Τριγώνη και τον Κώστα Γεωργολιό. Η μάχη θα ήταν δύσκολη. Η ομιλία του Τάκη Παπανικολάου στο εκλογικό κέντρο, με πολύ κόσμο, προλογίστηκε από τον Σάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν μέλος του ΚΚΕ (είχε διατελέσει και μέλος Γραφείου της Ν.Ε. Τρικάλων). Στη φωτό φαίνεται τρίτος από δεξιά, πιο… νέος και με μαλλί στη μόδα της εποχής.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία εστάλη στον Σάκη Παπαδόπουλο στο facebook, με τον ίδιο να σημειώνει ότι “για λίγες ψήφους δεν εξελέγη κομμουνιστής Δήμαρχος στα Τρίκαλα”. Δηλαδή ο “εμβληματική προσωπικότητα και Βουλευτής του ΚΚΕ”, Τάκης Παπανικολάου.
Οντως, βάσει των αποτελεσμάτων, στον πρώτο γύρο, είχαν λάβει:

ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΑΘ.:  6767 ψήφους 41.23%
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.: 4890 ψήφους, 30.05%
ΓΕΩΡΓΟΛΙΟΣ Κ.: 4671 ψήφους, 28.72%

Στον δεύτερο γύρο:

ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΑΘ.: 7362 ψήφους 50.62%
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.: 7183 ψήφους 49.38%
Δηλαδή, για 179 ψήφους!

Πλέον, ο Σάκης Παπαδόπουλος κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η φωτογραφία εστάλει από την Κέλλυ Παχή, η οποία είχε τον Παπανικολάου θείο, ήταν αδελφός της μητέρας της. Μας είπε λοιπόν ότι βρήκε στο άλμπουμ της αυτή τη φωτογραφία και την έβαλε στο ΦΒ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης