"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Μικέλης Χατζηγάκης: «Θέλω να κριθώ για το τι μπορώ να κάνω όχι για το επίθετο μου»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην πρώτη συνέντευξη του στα Τρίκαλα και στο Ράδιο Ζυγός FM100, στον Κώστα Αργυρούση και στον Γιώργο Παπαγεωργόπουλο, ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε για την πολιτική, την οικονομία, τα Τρίκαλα και την οικογενειοκρατία. Ο νεαρός Τρικαλινός επιστήμονας άνοιξε τα χαρτιά του για τα άμεσα σχέδια του.

Ο Μικέλης είπε πως θέλει να προσφέρει στα Τρίκαλα και δεν έχει ανάγκη την πολιτική για βιοπορισμό. Άλλωστε, ο ίδιος έχει δουλέψει πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και δεν του χαρίστηκε καμία θέση.Συγκεκριμένα είπε «έχω δουλέψει για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Έχω δουλέψει στην Alpha Bank, έχω δουλέψει ως οικονομικός σύμβουλος στην συμβουλευτική εταιρεία της Βοστώνης (BCG), έχω δουλέψει στο Αμερικανικό Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον, στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη. Δεν έχω ανάγκη την πολιτική για δουλειά».

Για τα περί οικογενειοκρατίας είπε: «Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Εγώ είμαι ο Μικέλης ο Χατζηγάκης. Έχω σπουδάσει σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Έχω δουλέψει σε δύσκολες πολυεθνικές εταιρίες. Έδωσα εξετάσεις για να μπω, δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Θέλω να είμαι σαφής. Και στα πανεπιστήμια και στις μεγάλες πολυεθνικές ούτε μπαίνεις ούτε βγαίνεις από το παράθυρο. Το όνομα μου δεν με βοήθησε πουθενά στην μέχρι τώρα καριέρα μου. Ούτε στην Αγγλία ούτε στην Αμερική. Λοιπόν, έχω μαζέψει γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρίες και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Και στο κάτω κάτω είναι κακό να θες να προσφέρεις στον τόπο σου; Να κριθώ θέλω. Δεν ζητάω να μου χαρίσει κανείς κάτι. Να με κρίνει ο κόσμος ζητάω…..Η οικογένεια μου έχει στηρίξει τα Τρίκαλα. Ο πατέρας μου ξεκίνησε την καριέρα του με περιουσία και τώρα μένει στο νοίκι ενώ άλλοι ξεκίνησαν από το νοίκι και τώρα έχουν μεγάλες περιουσίες. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα πω ότι ο Χατζηγάκης τα έκανε όλα τέλεια. Προφανώς έκανε και λάθη και παραλείψεις. Αλλά το αποτύπωμα του είναι θετικό στον τόπο και στον Νομό Τρικάλων».

Για τα Τρίκαλα είπε: «Έρχομαι τακτικά στα Τρίκαλα από μικρός. Τα ξέρω τα Τρίκαλα και τα αγαπάω. Και σήμερα το σημαντικό στοιχείο είναι ποιος μπορεί να βοηθήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στα βασικά προβλήματα που έχουν. Ποιος μπορεί να βοηθήσει ώστε να έρθει η ανάταξη της οικονομίας. Ποιος μπορεί να βοηθήσει ώστε να βρεθούν δουλειές. Ώστε να μην μειωθούν οι συντάξεις. Εγώ είμαι στην διάθεση του Προέδρου, μπορώ να βοηθήσω σε αυτά τα ζητήματα και θέλω να βοηθήσω. Τον τόπο μου τον αγαπώ. Η καρδία μου χτυπάει Τρικαλινά. Θέλω να συνεργαστώ με τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές και να αφήσουμε κάτι πίσω μας. Κάτι μεγαλύτερο από εμάς …που θα κάνει περήφανους τους πολίτες, τους φίλους μας, τα παιδιά μας».

Ο Μικέλης έκλεισε την συνέντευξη με μια νότα αισιοδοξίας. Είπε: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε ότι η Ελλάδα όσο εύκολα φτιάχνει άλλο τόσο εύκολα χαλάει. Και θέλω να πω στους ακροατές σας να μην απογοητεύονται, να μην χάνουν το κουράγιο τους. Μπορούμε να την φτιάξουμε την Ελλάδα γρήγορα και να την φτιάξουμε καλά. Και να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές».

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης