"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Μιχάλης Ταμήλος: “Eίναι γελοίο αυτό με τις ανεμογεννήτριες”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αποστάσεις κρατά ο πρώην δήμαρχος και πρώην βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος με το θέμα τοποθέτησης των ανεμογεννητριών. “Δεν είναι δυνατόν σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες, είναι γελοίο” τονίζει στην TrikkiPress. Όπως υποστηρίζει “«η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον Ασπροπόταμο είναι ένα έγκλημα ενάντια στη φύση». Εκφράζοντας την αντίθεσή του με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών υποστηρίζει ότι “αυτές μπορούν να εγκαταστασθούν σε ξερονήσια ή πλωτές ανεμογεννήτριες που δίνουν τη δυνατότητα και της σταθερότητας στην παραγωγή ενέργεια.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή η θέση του Μιχάλη Ταμήλου είναι σημαντική και καθοριστική.Μπορεί να βγάλει από το “καβούκι” τους όλους όσοι έχουν την ίδια άποψη και δεν μιλάνε.Μπορεί να δώσει ώθηση στην προσπάθεια για την σωτηρία του Ασπροποτάμου.Δείχνει επίσης ότι αυτός ο αγώνας δεν έχει υποστήριξη και συμμετοχή μονόπατη όπως αφήνεται να εννοηθεί.

  2. Οι περισσότεροι από όσους αντιδρούν σε επενδύσεις σε αιολικά πάρκα, δεν το κάνουν μόνο για τις περιοχές NATURA αλλά γενικά. Είναι εναντίον και όπου θα εγκατασταθούν θαλάσσια πάρκα, που κοστίζουνι και πιο ακριβά ως επενδύσεις, λόγω των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της Ελλάδας στη θάλασσα. Στη Ελλάδα όλοι δηλώνουν οικολόγοι, αρκεί να μην έρθουν ΑΠΕ στην περιοχή τους και έτσι να συνεχίσει να δουλεύει τελικά ο ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και να εισάγουμε ορυκτά καύσιμα για μετακίνηση…

  3. Anagnostis

    Συνεχίζεις να λές άσχετα ανοησίες . Ο ΑΗΣ Πτολεμαίδας έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια, Η λιγνιτική παραγωγή σήμερα είναι μόλις στο 5% περίπου και έχει αντικατασταθεί με μονάδες φυσικού αερίου και απευθείας εισαγωγές.

    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ συνεχιζεις να ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ: 1. Το φυσικό άεριο, είναι μεταβατική λύση (μέχρι να δικτυωθούν οι ΑΠΕ , να γίνουν υβριδικές και να εξελιχθεί η αποθήκευση σε υδρογόνο), ως λιγότερο ρυπογόνα, και δε δίνει λύση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. 2. Ο ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ V ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΠΟΡΩΝ αντί επένδυσεων σε ΑΠΕ, μαζί όλα τα υπόλοιπα θερμοηλεκτρικά (Αμύνταιο, Φλώρινα, Μεγαλόπολη, Αγ. Δημήτριος) που υπερασπίζεστε οι δηθεν οικολόγοι…

  4. Η αντίθεση στις Βιομηχανικές ΑΠΕ δεν σημαίνουν αντίθεση στις ΑΠΕ. . Η εγκατάσταση ΑΠΕ στα εκατομμύρια κτήρια της χώρας μας, τόσο φωτοβολταϊκών όσο και μικρές ανεμογεννήτριες, είναι πιο οικολογική , πιο οικονομικά συμφέρουσα πρόταση και περισσότερο αναπτυξιακή. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται η κατασκευή νέων δικτύων, νέων υποσταθμών, υπάρχει εξισορρόπηση παραγωγής και κατανάλωσης της ενέργειας, μικρότερο κόστος κατασκευής, προστασία του περιβάλλοντος, αποφυγή κοστοβόρων φαραωνικών έργων που καταστρέφουν το περιβάλλον και τέλος δεν επιτρέπουν τον έλεγχο της ενέργειας από τους λίγους εις βάρος των πολλών. Με αυτόν τον τρόπο θα δούλευαν χιλιάδες συνεργεία εγκατάστασης, τεχνίτες, υλικά οικοδομών και εγκαταστάτες σε όλη την χώρα και δεν θα έπαιρναν όλα τα χρήματα οι μεγάλες εταιρείες με τα τεράστια μηχανήματα . Με την κομπίνα των Βιομηχανικών ΑΠΕ οι κυβερνήσεις επιβάλουν στους πολίτες να χρηματοδοτήσουν τους ιδιώτες που θα πάρουν στην συνέχεια και την ΔΕΗ , χωρίς οι ιδιώτες να έχουν βγάλει ούτε ένα ευρώ απο την τσέπη τους. Η απάτη των ΑΠΕ είναι μια απάτη καταλήστευσης της δημόσια περιουσίας και καταστροφής του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα σε θέσεις που υπάρχει η ανυπέρβλητη αξία του φυσικού τ0πίου και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας έχουν επενδύσει με βάση αυτό το χαρακτηριστικό, οι ανεμογεννήτριες και τα τσιμέντα στα ρέματα καταστρέφουν αυτές τις επενδύσεις των πολλών μαζί με το περιβάλλον.

  5. Anagnostis
    Ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 δεν έχει μπει ακόμη σε λειτουργία οπότε δεν λειτουργεί κανένας, μην διαβάζεις τις ανοησίες της wwf , αλλά όταν θα μπει θα εκπέμπει 99% λιγότερα μικροσωματίδια , 70% λιγότερα οξείδια του αζώτου και θείου, και θα έχει 50% μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης σε σχέση με τις παλιότερες. Έφαγες το παραμύθι του μεταβατικού φυσικού αερίου, δεν διάβασες καν τον νέο ΕΣΕΚ που ψήφισαν που προβλέπει την κατασκευή νέων μονάδων φυσικού αερίου που προφανώς δεν θα τις κατασκευάσουν για 5 και 10 χρόνια και επίσης λέει ξεκάθαρα πως προβλέπονται εξορύξεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα, επέκταση της χρήσης του και εξαγωγή στα Βαλκάνια!!!

    • ΔΗΜΗΤΡΗΣΗ 1.Το Φυσικό Αέριο φυσικά και δε θα είναι μεταβατικό καύσιμο για 5-10 χρονια , αλλά για κάποιες δεκαετίες και φυσικά θα είναι και για εξαγωγές. 2. Τη μέρα του 5% πχ που παρείχε η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ πχ τον Μάϊο στο Εθνικό Φορτίο, είχαμε και πανω απο 20% εισαγωγές…αλλά δεν σας πειράζει τους δήθεν οικολόγους το ρεύμα από πυρηνικά εργοστάσια της Βουλγαρίας ..3. Ο ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ V θα κοστίζει και σε τιμές δικαιωμάτων εκπομπών CO2 που αυξάνονται συνεχώς, αλλά οι δήθεν οικολόγοι και αριστεριστές δεν έχουν πρόβλημα να συμφωνούν με τους αρνητές του φαινομένου του θερμοκηπίου των λαικιστών δεξιών του Trump …

  6. Οι ΕΕ και οι ελληνικές μνημονιακες κυβερνήσεις υποτέλειας στο ζήτημα της ενέργειας, δίνουν το πακέτο της κερδοσκοπίας με ωραίο περιτύλιγμα. Αντί να επιλέξουν λύσεις με ουσιαστικό περιβαλλοντικό όφελος πχ.φίλτρα στις καμινάδες των λιγνιτικων σταθμων, φωτοβολταϊκά σε κάθε σκεπή, σπίτι, γειτονιά δωρεάν κλπ, επιβάλλουν τη λύση των ΑΠΕ με σκοπό την κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών. Παράγουν ανεμογεννήτριες, τις πουλάν, παίρνουνε επιδοτήσεις μέσω χάρτινων εταιριών που στήνουνε σε κάθε χώρα, υπερτιμολογουν και αφού δεν έχουνε βάλει δεκάρα τσακιστη από την τσέπη τους, παρατάνε μετά από λίγα χρόνια τα “αιολικά φαντάσματα” τα οποία έχουν προξενήσει ανεπανόρθωτη τιτάνια οικολογικη καταστροφή. Την ίδια ώρα πουλάνε το ρεύμα σε υψηλές τιμές στο ελληνικό δημόσιο και στους καταναλωτές που θα ξηλωθούν, νομίζοντας έτσι ότι προστατεύουν το περιβάλλον.
    Η χαμηλού κόστους παροχή ενέργειας με κρατικη ευθύνη και κεντρικό σχεδιασμό με πρωτεραιοτητα στο σεβασμό του περιβάλλοντος, σας πέρασε από το μυαλό ή σας χαλάει τα ιδιωτικά σας σχέδια και συμφέροντα ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης