Μνημονιακό Σιωπητήριο και στην αυτοδιοίκηση ; Reviewed by Momizat on .   Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στους Ο.Τ.Α. θα συζητηθεί στο επερχόμενο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ που θα πραγματοποιη   Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στους Ο.Τ.Α. θα συζητηθεί στο επερχόμενο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ που θα πραγματοποιη Rating: 0

Μνημονιακό Σιωπητήριο και στην αυτοδιοίκηση ;

Μνημονιακό Σιωπητήριο και στην αυτοδιοίκηση ;

 

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στους Ο.Τ.Α. θα συζητηθεί στο επερχόμενο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ασφυκτικό αντιδραστικό καλλικρατικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, η ανυπαρξία οικονομικών πόρων, οι μειωμένοι προϋπολογισμοί, οι μηδενικές προσλήψεις, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η μετατροπή των εργαζομένων σε «ωφελούμενους», τα προγράμματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με ΣΔΙΤ με τρομακτικές συνέπειες για το περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία, το παρατηρητήριο των θεσμών, αποτελούν μερικές μόνο από τις δυσβάστακτες πτυχές της σκληρής πραγματικότητας στην οποία έχουν εγκλωβίσει  την Τ.Α. τα δέκα χρόνια λιτότητας και μνημονιακών πολιτικών .

Όλα όμως αυτά τα συγκαλύπτει ένα καθεστώς μνημονιακού σιωπητηρίου που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και διαχέεται εξάλλου σε ολόκληρη την κοινωνία .

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το υπουργείο εσωτερικών συνεχώς αναβάλλει την κατάθεση του νομοσχεδίου για το οποίο τολμώ να προβλέψω ότι θα είναι τόσο άχρωμο, άοσμο και άγευστο, όσο η πρόσφατη ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη στην πόλη μας.

Το μόνο πλέον που μπορεί να ανασυντάξει προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης θα ήταν μια πρωτοβουλία μετωπικής συμπόρευσης, με αριστερό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό πλαίσιο και προσανατολισμό, με την επιδίωξη να αποτελέσει την βάση στη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης και εναντίωσης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μνημονιακές επιλογές, τα ασφυκτικά καλλικρατικά πλαίσια, τη μόνιμη επιτροπεία και επιτήρηση που θα συνεχίσει να ασκείται, τους αυστηρούς εποπτικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. και τις κυρίαρχες πολιτικές που τις συνοδεύουν. 

Η συγκρότηση αυτοδιοικητικών συσπειρώσεων και πρωτοβουλιών στη βάση των τοπικών προβλημάτων, προτάσεων και αγώνων σε κατεύθυνση φιλολαϊκή, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, με την κοινωνία και τους εργαζόμενους στο προσκήνιο για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους θα γίνει εφικτή μέσα από τη συμπαράσταση, τη συμμετοχή και τη συμπόρευση της μεγάλης μάζας των πολιτών προς σ` αυτή την κατεύθυνση. Από επιλογές life style τουλάχιστο στα Τρίκαλα , χορτάσαμε.

Τρίκαλα 17 Απριλίου 2018

Αριστερός Ψάλτης 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή