Μόσιαλος: Κρατήστε αποστάσεις ακόμα και στο σπίτι – Λογικές οι αναφορές για 8.000-10.000 κρούσματα Reviewed by Momizat on . Ο κορονοϊός δεν θα είναι ή μόνη πανδημία που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο Londo Ο κορονοϊός δεν θα είναι ή μόνη πανδημία που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο Londo Rating: 0

Μόσιαλος: Κρατήστε αποστάσεις ακόμα και στο σπίτι – Λογικές οι αναφορές για 8.000-10.000 κρούσματα

Μόσιαλος: Κρατήστε αποστάσεις ακόμα και στο σπίτι – Λογικές οι αναφορές για 8.000-10.000 κρούσματα

Ο κορονοϊός δεν θα είναι ή μόνη πανδημία που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, στον ΣΚΑΪ και επεσήμανε ότι χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις στο σύστημα υγείας της χώρας μας, ώστε να αποφευχθεί η πίεση, καθώς και καταστάσεις τύπου Ιταλίας.

Ο κ. Μόσιαλος αναφερόμενος στο ξέσπασμα του ιού στην Ιταλία, εκτίμησε πως πιθανόν κάποιοι άνθρωποι να έχουν νοσήσει πολύ νωρίτερα από την εμφάνιση του πρώτου επίσημου κρούσματος. Όπως είπε, μάλιστα, χάθηκε ένας ολόκληρος μήνας, έγινε μεγάλη διασπορά του ιού, ξέφυγε η κατάσταση και στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα τις δραματικές εξελίξεις του τελευταίου μήνα.

“Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μειώσουμε την πίεση στο σύστημα”, τόνισε ο καθηγητής, διότι δεν θα έχουμε τόσους αναπνευστήρες για να καλύψουν όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, τόνισε πως χρειάζεται προστατευτικό υλικό και για τους ασθενείς που πάνε και έρχονται στα νοσοκομεία, για όσους δηλαδή πηγαίνουν στα νοσοκομεία για θεραπείες.

Όσον αφορά στις υποθέσεις για τα κρούσματα, ο κ. Μόσιαλος είπε πως οι αναφορές για 8.000 με 10.000 κρούσματα είναι λογικές.

Επίσης, εξήγησε ότι η παγκόσμια αγορά για τα διαγνωστικά τεστ δεν είναι στην καλύτερη φάση της αυτή την περίοδο.
Τι πρέπει να προσέξουμε:

-Όσοι μένουν σπίτι να προσέχουν πολύ, να κρατούν αποστάσεις και εντός τους σπιτιού.
-Να μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικοί φορείς.
-Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα το καταλάβει ότι έχει τον ιό ή θα τον περάσει ελαφριά.

Πηγή thetoc.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή