"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Νέα εποχή από τις Πρέσπες για το Σκοπιανό – «Έπεσαν» οι υπογραφές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα βλέμματα όλων στραμμένα στις Πρέσπες – Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ υπέγραψαν τη συμφωνία για το Μακεδονικό, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ – Στιγμές που θα μείνουν στην Ιστορία –  Τσίπρας: Καταλήξαμε σε μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία – Ζάεφ: Θέτουμε τέλος σε μακροχρόνιες διαφορές
Στη Μεγάλη Πρέσπα, τη λίμνη που ενώνει την Ελλάδα, τα Σκόπια και την Αλβανία υπεγράφη σήμερα, Κυριακή (17/06/2018) η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων.
Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στο παραλίμνιο χωριό Ψαράδες, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, τον επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και την εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτιέρες, Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.
Ο κόσμος υποδέθηκε με χειροκροτήματα τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.
Ο κ. Κοτζιάς κατά την άφιξή του ανακοίνωσε ότι χθες είχε τα γενέθλιά της η κ. Μογκερίνι και σήμερα ο κ. Νίμιτς.
Ο κόσμος ευχήθηκε χρόνια πολλά με το γνωστό τραγούδι των γενεθλίων.
 
Από την απέναντι πλευρά έφτασε στους Ψαράδες ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, με σκάφος μέσω της λίμνης.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι τους υποδέχθηκαν στη μαρίνα και αμέσως μετά μετέβησαν πεζή, σε απόσταση λίγων μέτρων, στη διαμορφωμένη εξέδρα που έχει στηθεί και διαθέτει τέντα για προστασία από καιρικά φαινόμενα. 
Τσίπρας: Καταλήξαμε σε μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία
symfonia1
«Η υπογραφή βάζει τα θεμέλια για τη νέα εποχή» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ φίλε και γείτονα Ζόραν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τις δηλώσεις του.
«Βρισκόμαστε στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που το έχουν διαβεί νικητές και ηττημένοι», σημείωσε.
«Βρισκόμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με το βάρος της δικής μας ιστορίας» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Βρισκόμαστε και οι δυο εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον, δεν ανταμώνουμε για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος», είπε μεταξύ άλλων.
Ζάεφ: Με τη συμφωνία θέτουμε τέλος σε μακροχρόνιες διαφορές
symfonia2
Με αποφθέγματα του Αριστοτέλη ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.
«»Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα χωρίς θάρρος. Το θάρρος είναι η μεγαλύτερη ανδρεία» είχε πει ο Αριστοτέλης. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, τόλμη και ελπίδα. Η υπογραφή της τελικής συμφωνίας είναι στρατηγικής σημασίας για το μέλλον των δυο χωρών και μπορεί να μετατοπίσει βουνά» είπε ο Ζάεφ.
«Βάλαμε τέλος σε μακροχρόνια προβλήματα που επιδείνωναν τις διμερείς σχέσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Πηγη: newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης