"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Νεκροί εκατοντάδες πρόσφυγες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διεθνή Έγινε πάλι η Μεσόγειος ο «υγρός τάφος» εκατοντάδων προσφύγων… Σκάφος που μετέφερε 500 -700 ανθρώπους ανετράπη τη νύχτα του Σαββάτου στα ανοιχτά της Λιβύης, 130 μίλια ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή, όσοι διασώθηκαν αριθμούν μόλις λίγες δεκάδες (μόνον 28, μέχρι την ώρα της συγκεκριμένης καταμέτρησης). Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με συμμετοχή πλοίων από την Ιταλία και τη Μάλτα.

Εκπρόσωπος της ιταλικής Ακτοφυλακής δήλωσε ότι κατά τις επόμενες ώρες η επιχείρηση διάσωσης είναι πιθανό να εξελιχθεί σε μακάβρια επιχείρηση ανάσυρσης σορών…

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, την τραγωδία προκάλεσε το γεγονός ότι οι πρόσφυγες μετακινήθηκαν προς τη μία πλευρά του σκάφους, επιδιώκοντας να προσελκύσουν την προσοχή ενός εμπορικού πλοίου, που έπλεε εκείνη τη στιγμή στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών βυθίστηκε στην περιοχή σκάφος που μετέφερε 400 μετανάστες, εν των οποίων μόνον 150 διασώθηκαν. Μέσα σε μία εβδομάδα, περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε, το Σάββατο, την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ιταλία να ανταπεξέλθει στο ογκώδες κύμα μεταναστών που φτάνουν στο έδαφός της.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την υπόσχεση που δίνει η Ιταλία να καλωσορίσει τους πολλούς μετανάστες που -ρισκάροντας τις ζωές τους- ζητούν να γίνουν δεκτοί», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος. «Είναι προφανές ότι το μέγεθος του φαινομένου απαιτεί πολύ μεγαλύτερη δράση», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει ποτέ να κουραστούμε να ζητάμε μεγαλύτερη δέσμευση από την Ευρώπη και από τη διεθνή κοινότητα, τόνισε ο Πάπας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης