"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Νέες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

nikotsara

Διέξοδο στο χρόνιο πρόβλημα της συγκέντρωσης οχημάτων στο κέντρο της πόλης, δίνει η πρωτοβουλία του Δήμου να αντιδρομήσει τμήμα της οδού Νικοτσάρα. Ταυτοχρόνως, δόθηκε λύση στο θέμα της χωρίς προβλήματα κίνησης πεζών στον μύλο Ματσόπουλου.
Οδός Νικοτσάρα
Οι σχετικές εργασίες αντιδρόμησης ξεκίνησαν, οπότε από την Πέμπτη 2 Απριλίου, νέα κυκλοφοριακά δεδομένα θα ισχύουν στο κέντρο της πόλης, διευκολύνοντας κατά πολύ την κίνηση οχημάτων.
Εν όψει, μάλιστα, Πάσχα, οπότε αναμένεται μεγάλος αριθμός οχημάτων να κυκλοφορήσουν στα Τρίκαλα, η αντιδρόμηση του τμήματος της συγκεκριμένης οδού, από τη διασταύρωσή της με την οδό Στρ. Σαράφη μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό 25ης Μαρτίου (για ένα τετράγωνο δηλαδή) θα ωφελήσει πολλαπλώς.
– Δίνεται για πρώτη φορά διέξοδο σε όποιον, ενώ κινείται επί της Στρ. Σαράφη με κατεύθυνση το κέντρο, δεν θα εισέρχεται στους δρόμους περί την κεντρική πλατεία. Έτσι, αποσυμφορείται το κέντρο της πόλης.
nikotsara

– Δίνεται για πρώτη φορά διέξοδο σε όποιον, κινούμενος στην ίδια κατεύθυνση, επιθυμεί να μεταβεί στο Βαρούσι ή στα «μανάβικα», με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές, για κατοίκους και επισκέπτες
Παραλλήλως, βάσει και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου – που είχε και τη σύμφωνη γνώμη των Βαρουσιωτών – στο σταυροδρόμι των οδών Νικοτσάρα και 25ης Μαρτίου θα τοποθετηθούν πινακίδες που θα ρυθμίζουν καταλλήλως την κυκλοφορία:
α) Πινακίδες Ρ40 (απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση) στο στενό τμήμα παραπλεύρως του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου.
β) Επί της οδού Νικοτσάρα και στη διασταύρωση με την οδό 25ης Μαρτίου πινακίδες Ρ2 (STOP) και Ρ28 (Απαγορεύεται η στροφή δεξιά), καθώς και Ρ7(Απαγορεύεται η είσοδος).
γ) Επί της οδού 25ης Μαρτίου στη διασταύρωση με την οδό Νικοτσάρα πινακίδα Ρ49 (Υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας ευθεία).
δ) Επί της οδού Νικοτσάρα και πριν τη διασταύρωση με την οδό 25ης Μαρτίου (με κατεύθυνση προς τη Στρ. Σαράφη) πινακίδα Ρ50δ (Υποχρεωτική πορεία δεξιά).
nikotsara
Επίσης, οι κάτοικοι της οδού Μαχάονος θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τον ίδιο δρόμο, ο οποίος επίσης θα λειτουργεί κανονικά. Ταυτοχρόνως, θα κλείσει με την αλυσίδα, που έχει καταστραφεί, η πρόσβαση στη μία πλευρά του αυλόγυρου του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, ο οποίος αυλόγυρος αποτελούσε και ένα είδος περάσματος προς το Βαρούσι.
Επομένως, η κίνηση των οχημάτων από την Πέμπτη, με την παρουσία και ανδρών του τμήματος Τροχαίας Τρικάλων, θα γίνεται με διαφορετικό τρόπο, καθώς η κίνηση προς Βαρούσι και μανάβικα θα διοχετεύεται πλέον από την οδό Τζωρτζοπούλου (και την οδό Μαχάονος).

Κολωνάκια στο πάρκο Ματσόπουλο
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που λύθηκε από τη Δευτέρα, είναι η ασφάλεια στον μύλο Ματσόπουλου. Και ειδικότερα, η τοποθέτηση σταθερών στη γη κολωνακίων, στη γνωστή μέχρι τώρα είσοδο οχημάτων. Τα κολωνάκια τοποθετήθηκαν επίσης κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου ο χαρακτηρισμένος ως πεζόδρομος αυτός δρόμος, να δοθεί με ασφάλεια στους πεζούς – επισκέπτες του μύλου και του πάρκου, καθώς και στα μικρά παιδιά. Αποκλείονται, επίσης, επικίνδυνες μανούβρες οχημάτων και μηχανών, που δημιουργούσαν κινδύνους στους διερχόμενους. Η είσοδος – έξοδος στο πάρκο πλέον θα γίνεται μόνο από την είσοδο που υπάρχει λίγα μέτρα παρακάτω, δίπλα από το ΚΑΠΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης