"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Νέο υπερμάρκετ της Σκλαβενίτης στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα σύγχρονο πολυκατάστημα, στην τεράστια έκταση του παλιού Μαρινόπουλου στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, ετοιμάζει η αλυσίδα σούπερ mάρκετ Σκλαβενίτης, με τις εργασίες μάλιστα να έχουν ξεκινήσει, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Πρόκειται για ένα υπερμάρκετ το οποίο εκτός από τρόφιμα θα διαθέτει ρούχα, συσκευές και έπιπλα, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα 38 καταστήματα του είδους που λειτουργεί η γνωστή αλυσίδα ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η συγκεκριμένη επιλογή του Σκλαβενίτη σχετίζεται με την αναδιάταξη των θέσεων που κατέχει στην αγορά των Τρικάλων, σύμφωνα με την οποία εγκαταλείπει το κατάστημα της οδού Κολοκοτρώνη (κάτω από τη ΔΟΥ Τρικάλων) μεταφέροντας το σύνολο του προσωπικού  στο νέο υπερμάρκετ που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Το ακίνητο στο Μεγαλοχώρι μισθώθηκε από την Grivalia Properties, θυγατρική της Eurobank, η οποία είχε αποκτήσει από την τράπεζα 16 ακίνητα φιλέτα του Μαρινόπουλου.

Η Μαρινόπουλος είχε αγοράσει το οικόπεδο στις αρχές του 1990, από τον αείμνηστο επιχειρηματία και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Ελευθέριο Σίμο, και οικοδόμησε σε αυτό το πρώτο της κατάστημα στη Θεσσαλία.

Τα υπερμάρκετ αποτελούν τη δύναμη πυρός της Σκλαβενίτης η οποία το 2020 πραγματοποίησε πωλήσεις 3,14 δισ. ευρώ, έναντι 2,63 δισ. ευρώ το 2019, σημειώνοντας αύξηση 19,5%. 

Τα εν λόγω καταστήματα παρέχουν άνεση στον πελάτη και ευρεία γκάμα επιλογών καθώς διαθέτουν σχεδόν διπλάσιους κωδικούς προϊόντων, σε σύγκριση με τα κανονικά σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας βασισμένα σε μετρήσεις, οι πελάτες της εμφανίζουν σημαντική αύξηση της πιστότητας προς την αλυσίδα, ενώ σημειώνεται ενίσχυση της φήμης της στην περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Σκλαβενίτης είναι Ελληνικών συμφερόντων και αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας με 27.000 εργαζόμενους. Μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος και την Lidl διαθέτουν το 64,6% της αγοράς (στοιχεία NielsenΙQ 2020).

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης