Νέο χαράτσι 6% στους λογαριασμούς σταθερού τηλεφώνου από την Πρωτοχρονιά Reviewed by Momizat on . Μετά τα κινητά τηλέφωνα, ήρθε η ώρα για να επιβληθεί χαράτσι και στα σταθερά και στο ίντερνετ αφού, με απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Μετά τα κινητά τηλέφωνα, ήρθε η ώρα για να επιβληθεί χαράτσι και στα σταθερά και στο ίντερνετ αφού, με απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Rating: 0

Νέο χαράτσι 6% στους λογαριασμούς σταθερού τηλεφώνου από την Πρωτοχρονιά

Νέο χαράτσι 6% στους λογαριασμούς σταθερού τηλεφώνου από την Πρωτοχρονιά

Μετά τα κινητά τηλέφωνα, ήρθε η ώρα για να επιβληθεί χαράτσι και στα σταθερά και στο ίντερνετ αφού, με απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τα λογιστήρια των εταιριών παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών που εκδίδουν τους μηνιαίους λογαριασμούς, υποχρεούνται να επιβάλουν σε όλους τους πελάτες τους  το Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας.

Η εγκύκλιος (ΠΟΛ 1184/2016) προβλέπει ότι το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%, όπως ψηφίστηκε με τον ν.4389 πριν 6 μήνες, επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24% και φτάνει τελικά έτσι στο 6,2% επί του λογαριασμού που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το τέλος δεν είναι κλιμακωτό με βάση το ύψος του λογαριασμού, αλλά αναλογικό  και βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας, είτε αν παρέχεται μόνον υπηρεσία φωνής, είτε και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet). Υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.

Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.

Οι αυξήσεις επιλαμβάνονται  στους λογαριασμούς που εκδίδονται από 1.1.2017 και μετά.

Σχόλια (2)

 • Φ.Η.

  Σε λίγο θα επικοινωνουμε με σήματα καπνού σαν τους Ινδιάνους , με τις επερχομενες αυξησεις.

  Απάντηση
 • Καπετάν Πλεύσης

  Μήπως τελικά ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?
  25 δις λαθρεμπόριο καυσίμων.
  6,5 δις τον χρόνο χάνονται από τα ταμεία.
  Θα αποσυρόταν πολλές φορολογίες.
  Τα χρήματα θα πηγαίναν στην αγορά.
  Ο λαός θα έβρισκε τα πατήματα του.
  Και φυσικά το ψεύτικο φτιαχτό παραμυθάκι της κρίσης θα τελείωνε.
  Διαβάστε όλοι την άποψη του ΠΟΛ ΚΑΖΑΡΙΑΝ προς ενημέρωση. (ψεύτικη κρίση,χρέος).
  Εμείς δεν θέλουμε πρωθυπουργό αλλά έναν Super Ήρωα με στολή να κυνηγήσει το λαθρεμπόριο.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή