"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«Να οικοδομήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος με τις δικές μας δυνάμεις»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φορώντας γραβάτα (σ.σ. του την έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος) εμφανίσθηκε στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώπιον των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των  ΑΝ.ΕΛΛ. Σε μια ιστορική ομιλία στο αίθριο του Ζαππείου, αναφέρθηκε στη συμφωνία για το ελληνικό χρέος που επετεύχθη στο Eurogroup τονίζοντας πως «η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγή του ανέφερε πως «τη θέση της λιτότητας, θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, τη θέση της επιβολής, η δημοκρατία και τη θέση της αβεβαιότητας, η σταθερότητα».

Εξήγησε το «δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας» την αρχική «σφοδρή σύγκρουση» και τον «επώδυνο συμβιβασμό» που δεν τους έκανε να δειλιάσουν αλλά να δουλέψουν σκληρά φτάνοντας στο τέλος των μνημονίων.

Αλέξης ΤσίπραςΖάππειο | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Δεν έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες. Στην Ελλάδα της σπατάλης, των πελατειακών σχέσεων, της γενικευμένης φοροδιαφυγής, της διαφθοράς. Μπορούμε πια, με τις δικές μας δυνάμεις, να οικοδομήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος», είπε ο πρωθυπουργός.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξήγγειλε μείωση φόρων το 2019 αλλά και υποστήριξη του κοινωνικού κράτους ενώ αναφερόμενος στα μέτρα ελάφρυνσης που συμφωνήθηκαν χθες με τους εταίρους στο Eurogroup, τόνισε πως πως «εξασφαλίζουν την ομαλή και σταθερή αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, ελαχιστοποιώντας, ή ακόμα και εκμηδενίζοντας τους κινδύνους από ενδεχόμενες αναταράξεις».

Χαρακτήρισε τη 21η Ιουνίου «σπουδαία μέρα» που «δικαίως μπορεί πια να μείνει στην ιστορία» και απευθυνόμενος στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., είπε: «φτάσαμε μαζί σε αυτή την ιστορική μέρα». Μίλησε για «μια έντιμη συμμαχία που λοιδορήθηκε, που συκοφαντήθηκε, που πολεμήθηκε, από όλες τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος» και προανήγγειλε πολλές μάχες ακόμα για να αποδοθεί δικαιοσύνη, «απέναντι στα παραθεσμικά δίκτυα της εξουσίας, τον ηθικό εκφυλισμό της μίζας & του χρηματισμού».

 

Ο πρωθυπουργός στο τέλος της ομιλίας του έβγαλε τη γραβάτα. «Τη μάχη την έδινα με τη στολή εργασίας, χωρίς τη γραβάτα. Αυτή θα τη φοράω στις νίκες» είπε χειροκροτούμενος.

«Σήμερα είναι ιστορική ημέρα για το έθνος»

Πάνος ΚαμμένοςΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στους σκοπούς της ένωσης ενός κινήματος πολιτών έξι χρόνια πριν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Κάμμενος, που πήρε το λόγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού. «Ενώθηκε υπό το σκοπό να επανακτήσει η πατρίδα εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια απευλεθερώνοντας την χώρα από τα δεσμά του ΔΝΤ, που μας είχαν αποκόψει από τον ευρωπαϊκό κορμό, που στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», σημείωσε χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα «ιστορική για το έθνος διότι η πατρίδα έσπασε τα δεσμά, χωρίς να χυθεί αίμα μεταξύ του λαού της».

«Σήμερα οι ΑΝ.ΕΛΛ. δικαιωνόμαστε για κάθε απόφαση που πήραμε και το ίδιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άντεξαν όλες αυτές τις επιθέσεις», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από το αίθριο του Ζαππείου.

«Δεν φτάσαμε στο τέλος αυτής της κοινής πορείας με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως πολλοί επιθυμούν», υπογράμμισε. «Αντέξαμε, αντέχουμε και θα νικήσουμε», είπε ο Π. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαβεβαίωσε τον «Αλέξη» ότι «παραμένουμε σταθεροί στις αξίες και τις αρχές μας και αυτή η συνεργασία ήταν, είναι και θα είναι μια έντιμη συνεργασία, προς όφελος της πατρίδας και του λαού της».

Ο Π. Καμμένος διαβεβαίωσε τον λαό ότι «έχει ηγέτη του έναν έντιμο και άξιο πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό που έχει περάσει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο υπουργός μετά το τέλος της ομιλίας του και αφού κατέβηκε από το βήμα… έβγαλε τη γραβάτα του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης