“Καθαρόαιμα” .. στελέχη της Νέας Δημοκρατίας οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Τοποθετήθηκαν σήμερα οι επιλεγέντες 116 προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Ελένη- Μαρίνα Ξυνοπούλου είναι η νέα Διευθύντρια Δε Τοποθετήθηκαν σήμερα οι επιλεγέντες 116 προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Ελένη- Μαρίνα Ξυνοπούλου είναι η νέα Διευθύντρια Δε Rating: 0

“Καθαρόαιμα” .. στελέχη της Νέας Δημοκρατίας οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα

“Καθαρόαιμα” .. στελέχη της Νέας Δημοκρατίας οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα

Τοποθετήθηκαν σήμερα οι επιλεγέντες 116 προσωρινοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται η Elenh Xinopoulou, άτομα που χαμογελούν, άτομα που στέκονται

Η Ελένη- Μαρίνα Ξυνοπούλου είναι η νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Χρήστος Τρικάλης νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Τρικάλων.

Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, καθώς η θητεία τους έχει λήξει από τις 31/7/2018, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ορισμένων εξ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί.

Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετούνται για ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι να θεσπισθεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης.

Η επιλογή τους έγινε κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς (που προτάθηκαν από τα ΑΕΙ) και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, βάσει των επιστημονικών, διδακτικών και διοικητικών προσόντων των υποψηφίων, τα οποία ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις επιλογής προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης. Το Συμβούλιο Επιλογής εργάσθηκε συστηματικά και, μετά από την αξιολόγηση των υποψηφίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση των εν λόγω Διευθυντών, ανά θέση και ανά υποψήφιο. Η πρόταση αυτή έγινε στο σύνολό της δεκτή από την Υπουργό και αποτέλεσε το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή τους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή