"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

Οικογένεια Πίπη: Επένδυση 6.500.000 ευρώ στον χώρο της υγείας στη Λάρισα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρουσιάστηκε σήμερα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, η νέα Γενική Κλινική που θα δημιουργηθεί στην πόλη.

Η νέα Κλινική, θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική και ολοκληρωμένη επένδυση στην Δευτεροβάθμια Περίθαλψη στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, αφού είναι η πρώτη «εκ θεμελίων» Γενική Κλινική που ιδρύεται για πολλά χρόνια.

Η επένδυση ύψους έξι εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (-6.500.000-), υλοποιείται από την γνωστή Οικογένεια της Λάρισας, του Γεώργιου Πίπη, Ιατρού – Οφθαλμοχειρουργού, ο οποίος μαζί με τον γιό του Αντώνη – επίσης Οφθαλμοχειρουργό που προ 2 ετών επέστρεψε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρλσρούης όπου εργάζονταν – θα συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα της νέας Κλινικής.

 Η νέα Κλινική 5.000 τετ. μέτρων, θα κατασκευαστεί στην περιοχή ‘ΜΕΖΟΥΡΛΟ’ πλησίον του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και θα διαθέτει ογδόντα έξι (86) κλίνες, έξι (6) εκ των οποίων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είκοσι ένα (21) Τμήματα, έξι (6) Ιατρικά, Οκτώ (8) Υποστηρικτικά και επτά (7) Διοικητικά, θα είναι εξοπλισμένη με Ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και θα λειτουργεί προσφέροντας πλήρη ασφάλεια στους ασθενείς και κάθε υποστήριξη στους Ιατρούς – Συνεργάτες της, για την εκτέλεση των Ιατρικών τους πράξεων.

Σημαντική η συμβολή της νέας επένδυσης και στο κρίσιμο θέμα της απασχόλησης, καθ’ ότι η νέα Κλινική θα δώσει εργασία σε συνολικά εβδομήντα τρία (73) άτομα στην περιοχή, ενώ αναμένεται να εξυπηρετήσει με τις υποδομές που θα διαθέτει καθώς και με υψηλού επιπέδου Επιστημονικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της, πάνω από επτά χιλιάδες πεντακόσιους (7.500) ασθενείς τον χρόνο, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η νέα αυτή επένδυση, αναμένεται σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς να δημιουργήσει Κύκλο Εργασιών που θα ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (2.500.000 ευρώ) τον πρώτο (1) χρόνο λειτουργίας και προβλέπεται να υπερβεί τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ (4.000.000 ευρώ) τον πέμπτο (5) χρόνο λειτουργίας, ενώ με τις συντηρητικότερες προβλέψεις αναμένεται να είναι κερδοφόρα από το πρώτο κιόλας έτος λειτουργίας της.

‘Κλειδί’ στην αναμενόμενη επιτυχία του εγχειρήματος, πέραν του πολύ καλού ‘Brand name’ (φήμης) που έχει αποκτήσει η υπάρχουσα Κλινική, αποτελούν τόσο το υφιστάμενο πολύ έμπειρο Νοσηλευτικό προσωπικό, όσο – και κυρίως – η πολυπληθής Ομάδα των Ιατρών – Συνεργατών της Κλινικής όλων των ειδικοτήτων, που τόσα χρόνια συνεργάζονται αδιαλείπτως με την υφιστάμενη Κλινική.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τόσο των Βασικών Μετόχων, όσο και της Τεχνικής Εταιρίας που ανέλαβε την υλοποίηση του Έργου, η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (σε δύο -2- περίπου μήνες), με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ αναμένεται να παραδοθεί προς λειτουργία σε δέκα οκτώ (18) μήνες

larissapress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης