"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Οι μεγάλες «μάχες» των επαναληπτικών εκλογών στην Καλαμπάκα και τη Φαρκαδόνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στον απόηχο των ευρωεκλογών και εν αναμονή των εθνικών εκλογών, οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν και σήμερα στις κάλπες για τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις «μάχες» να αναμένονται αμφίρροπες.

Στο δεύτερο γύρο της επαναληπτικής διαδικασίας θα μονομαχήσουν οι: Χρήστος Σινάνης και Θεόδωρος Αλέκος. Ο πρώτος στο Α΄ γύρο είχε συγκεντρώσεις ποσοστό 43,76% και ο δεύτερος 37,74%. Ακολούθησαν οι Γιάννης Παπαμιχαήλ με ποσοστό 14,32% και ο Γιώργος Χατζιάρας με 4,18%. Στην Καλαμπάκα την Κυριακή θα λειτουργήσουν, όπως και την πρώτη, 98 εκλογικά τμήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι 36.130 ψηφοφόροι. Την πρώτη Κυριακή ψήφισαν 20.599 άτομα. Στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον στρέφεται στην συμμετοχή, αν θα παραμείνει ίδια ή αν θα υπάρξει αποχή και σε ποιο ποσοστό, καθώς επίσης που θα στραφούν οι ψηφοφόροι που την περασμένη Κυριακή ψήφισαν τους δυο συνδυασμούς που δεν εισήλθαν στο δεύτερο γύρο. Ο χρόνος θα δείξει καθώς οι ώρες για την έναρξη της ψηφοφορίας είναι λίγος.

Δήμος Φαρκαδόνας

Στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα μονομαχήσουν οι Γιάννης Σακελλαρίου και Μιχάλης Μπαγιώτης διεκδικώντας το Δήμο Φαρκαδόνας. Ο μεν πρώτος την περασμένη Κυριακή έλαβε ποσοστό 34,77% και ο δεύτερος 22,22%. Έμειναν εκτός ο Θανάσης Μεριβάκης με 20,87%, η Ελένη Χαλβατζά με 15,60% και η Ευαγγελία Στεργίου με 6,54%.

Στο Δήμο Φαρκαδόνας θα λειτουργήσουν 44 εκλογικά τμήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι 18.747 ψηφοφόροι. Στην διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής ψήφισαν 10.083 ψηφοφόροι.

Δυο από τους τρεις υποψηφίους που δεν εισήλθαν στο δεύτερο γύρο Θανάσης Μεριβάκης και Ευαγγελία Στεργίου μετά από σύγκληση των ομάδων τους προτείνουν στους ψηφοφόρους τους, ο μεν πρώτος «Ψήφο κατά συνείδηση» και η δεύτερη «Λευκό – Άκυρο». Η κα Χαλβατζά μέχρι και χθες δεν είχε ανακοινώσει κάποια πρόθεση.

Μένει να δούμε πως θα κινηθούν οι ψηφοφόροι των τριών συνδυασμών, καθώς σε καμιά περίπτωση δεν θεωρείται ότι ακολουθούν πιστά τις γραμμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης