"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Οι περίφημες κεφαλές του Νησιού του Πασχα έχουν και κρυμμένα σώματα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα όλοι έχετε δει τις εμβληματικές πέτρινες κεφαλές που βρίσκονται στο Νησί του Πάσχα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι αυτές οι κεφαλές έχουν στην πραγματικότητα και σώματα τα οποία είναι θαμμένα στο έδαφος

Με το πέρασμα των χρόνων όμως οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν  τα σώματα που συνδέονται με τα κεφάλια και βρήκαν ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις οι οποίες μας έδωσαν περαιτέρω γνώσεις για τον πολιτισμό του Νησιού του Πάσχα και πώς δημιούργησαν τους μονόλιθους.

Οι κεφαλές του Νησιού του Πάσχα είναι γνωστές ως Moάι από τους ανθρώπους Ράπα Νούι που σκάλισαν τις φιγούρες στον τροπικό Νότιο Ειρηνικό, δυτικά της Χιλής. Τα μονολιθικά αγάλματα, σκαλισμένα σε ηφαιστειακά πετρώματα, υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκαν μεταξύ στο 1.100 και 1.500 μ.Χ.

Ο λόγος για τον οποίο τα σώματα είχαν θαφτεί υπόγεια για τόσο πολύ καιρό είναι ότι τα αγάλματα χτίστηκαν στην πλευρά ενός ηφαιστείου, το οποίο εκτόξευε λάβα και έτσι θάφτηκαν μέχρι τους λαιμούς τους.

Οι αρχαιολόγοι που έχουν μελετήσει τα αγάλματα στο νησί για περίπου έναν αιώνα γνωρίζουν για τα κρυμμένα σώματα από τις πρώτες ανασκαφές το 1914.

Οι πρώτες φωτογραφίες των κρυμμένων κορμών εμφανίστηκαν το 2012 και δύο χρόνια μετά η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας, Jo Anne Van Tilburg, άρχισε να ανασκάπτει τους μονόλιθους με τη βοήθεια των κατοίκων του νησιού.

Αυτές οι καταπληκτικές εικόνες δείχνουν βήμα προς βήμα τις ανακαλύψεις των αρχαιολόγων στα αγάλματα του Νησιού του Πάσχα, τα σώματα των οποίων καλύπτονταν από tattoos.

klik .gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης