"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Οι «σωτήρες» των ελίτ  

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης “Αριστερός Ψάλτης”

Μεγάλη «τύχη» ενέσκηψε στην πόλη μας ….. σε λίγες μόλις ημέρες μπόρεσε να φιλοξενήσει δύο ημερίδες, των οποίων οι εισηγητές  θα επιχειρήσουν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

Αφ` ενός στην εκδήλωση που σπόνσαρε βιομηχανία γάλακτος και όπως ήταν λογικό παραβρέθηκε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, αμερικανοσπουδαγμένος ερευνητής, έψεξε τους πολίτες ότι αυτοί βασικά ευθύνονται για την κρίση γιατί διάλεξαν πολιτικούς που δεν ήταν ικανοί, παραμένοντας βέβαια την ίδια στιγμή πολιτικός φίλος και συνοδοιπόρος της κ. Άννας Διαμαντοπούλου και άλλων πολιτικών του σημιτικού ακραίου κέντρου, που διαχειρίστηκαν για δεκαετίες τις τύχες αυτής της χώρας .

Αποτέλεσμα εικόνας για μπλετσας

Την ίδια στιγμή δεν απέδωσε καμία ευθύνη στην κρατικοδίαιτη και μιζαδόρα άρχουσα τάξη, στην ευρωπαϊκή ελίτ που υπερδάνειζε τις ελληνικές κυβερνήσεις ώστε να είναι σε θέση, είτε να κάνουν μεγάλες μπίζνες μιζάροντας τις διάφορες Siemens  και Novartis, είτε να κατασκευάζουν ολυμπιακά φαραωνικά έργα για να γεμίζουν με κρατικό και άρα δημόσιο χρήμα τα ταμεία των εγχώριων βιομηχάνων.

Αθώο του αίματος, για τον ερευνητή που τυχαίνει να κατοικεί εδώ και χρόνια στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα (media, δημόσια διοίκηση, εκκλησιαστικό και στρατιωτικό κατεστημένο) για την κοινωνική οπισθοδρόμηση, δηλώνοντας με στόμφο και με μια μικρή δόση χαιρεκακίας, ότι «η Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση θα πάρει ακόμα ένα μνημόνιο», προφανώς για να μάθει να μην σηκώνει ο λαός της κεφάλι και ξαναψηφίσει ΟΧΙ με 61,3 %.

Πέρα από τις πολιτικές απόψεις που ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκφράζει, αυτό που είναι πολύ ενοχλητικό, είναι να μπαίνουν στο σπίτι σου ληστές να σε ληστεύουν και μετά από λίγο να έρχονται ντυμένοι αστυνομικοί και να σε συμβουλεύουν πως θα αποφύγεις μια επόμενη ληστεία .

Με άλλα λόγια οι ελίτ και οι εκπρόσωποί του ακραίου κέντρου ας απαντήσουν πρώτα γιατί το σύστημα που υπερασπίζονται γεννά όλο και περισσότερο οικονομικές κρίσεις που οδηγούν ακόμα και σε ανθρωπιστικές εκατόμβες και μετά ας προχωρήσουν σε συστάσεις.  

ΥΓ. Το δεύτερο μέρος του παρόντος πονήματος την επόμενη της εκδήλωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας που θα παραδώσουν οι κ.κ. Μπακογιάννης, Κουλογλου και Μπένος !!!  

Στα Τρίκαλα : Στέλιος Κούλογλου , Κώστας Μπακογιάννης , Σταύρος Μπένος σε εκδήλωση για την διέξοδο από την κρίση

Τρίκαλα 7 Μαΐου  2018

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν πήγαινες εκεί Αριστερέ ψάλτη να του τα…ψάλεις!
    Από μακριά και με διαδυκτιακή ανωνυμία καλά τα λες!

  2. Αλλα λογια ν’αγαπιομαστε……
    Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις……
    Πιασε το αυγο και κουρευτω…..
    Πηγαινε στη γωνια να δεις αν ερχομαι…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης