Τα γυρίσματα διήρκεσαν τρεις μήνες, ενώ οι ημέρες μοιράστηκαν ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε εσωτερικά και εξωτερικά γυρίσματα, σε σκηνές προσωπικών στιγμών των πρωταγωνιστών και σε σκηνές πλήθους.

Συνολικά, στην ταινία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 χιλιάδες βοηθητικοί ηθοποιοί και έγινε χρήση ιδιαίτερων ειδικών εφέ.

«Για ένα συγκεκριμένο πλάνο ενός πολλαπλασιασμού, για 3 δευτερόλεπτα που θα δει ο κόσμος στον κινηματογράφο, χρειάστηκαν 180 ώρες εργασίας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δημιουργός των ειδικών εφέ Αντώνης Νικολάου.

Ο σκηνοθέτηOuzeri04ς Μανούσος Μανουσάκης τονίζει σχετικά με το σενάριο: «Για να ολοκληρώσουμε το σενάριο, κάναμε τρία χρόνια έρευνα. Δημιουργικά χρόνια, με ιστορικό σύμβουλο και με ανθρώπους που ήξεραν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής πέραν της ιστορίας».

Λίγα λόγια για την ταινία

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, η ταινία διαδραματίζεται στην Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό «Ουζερί Τσιτσάνης». Εκεί, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης, διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Βασίλης Τσιτσάνης), ο Χάρης Φραγκούλης (Γιώργος), η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη (Εστρέα) και μαζί τους η Βασιλική Τρουφάκου (Λέλα) και η Ξανθή Γεωργίου (Ζωή). Πρωταγωνιστούν επίσης ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαρία Καβουκίδου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Λάκης Κομνηνός, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, ενώ συμμετέχουν και περισσότεροι από 2500 κομπάρσοι. Το soundtrack του «Ουζερί Τσιτσάνης», που υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης, περιλαμβάνει ενορχηστρώσεις παλιών εκτελέσεων τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη.