"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Ούτε το πρόβλημα με τον Καβράκο δεν μπόρεσε να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Του Χρήστου Σταμόπουλου

    Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό (αρχές Φλεβάρη) τιμάται στην πόλη μας το «Τρικαλινό Κιλελέρ». 

Τιμάται η μεγάλη Αγροτική Λαϊκή Εξέγερση του 1925, όταν χιλιάδες Τρικαλινοί –αγρότες, εργάτες, επαγγελματίες, νέοι- εξεγέρθηκαν κατά της αδικίας. 

Η Τρικαλινή Εξέγερση πνίγηκε στο αίμα με νεκρούς και τραυματίες. Επακολούθησαν συλλήψεις, δίκες, καταδίκες και φυλακίσεις συμπατριωτών μας.

Τα πολιτικά μηνύματα της Εξέγερσης όμως στάλθηκαν, ενώ ο ηρωισμός των Τρικαλινών γράφτηκε ανεξίτηλα στις πιο λαμπρές και άδολες δέλτους της Ελληνικής Ιστορίας.

    Αρνητικός πρωταγωνιστής του «1925» ήταν ο αντισυνταγματάρχης Χρ. Καβράκος, ο οποίος κατέστειλε με πρωτοφανή βιαιότητα τη Λαϊκή Εξέγερση.

   Συνοπτικά ο Καβράκος βαρύνεται με ανήκουστες και αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του ελληνικού λαού και της πατρίδας.

Παρέδωσε (χαμογελαστός μάλιστα!) το 1941 την Αθήνα στον Χίτλερ, δολοφόνησε ντάλα μεσημέρι μες στην Ασκληπιού εργάτες και αγρότες στην Αγροτική-Λαϊκή Εξέγερση του 1925 στα Τρίκαλα, ψευδόρκησε στη δίκη της Λαμίας το 1910 για να καταδικασθούν οι αγρότες που ξεσηκώθηκαν στο Κιλελέρ, καταδίκασε ως στρατοδίκης σε θάνατο το 1935 τους Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Νικόλαο Πλαστήρα, ως δωσίλογος συνεργάτης των Γερμανών κατακτητών συμμετείχε ενεργά στη Ναζιστική Στρατηγική της Πείνας για την εξολόθρευση του ελληνικού λαού που προκάλεσε τον Μεγάλο Λιμό της Κατοχής, ενώ είναι συνένοχος σε πολλά ακόμη εγκλήματα κατά του λαού και της πατρίδας.

 Με δυο λόγια ο Καβράκος υπήρξε δολοφόνος του λαού και της πατρίδας, με την εγκληματική του δράση ν’ απλώνεται σ’ όλο το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

    Μετά από αγώνες ετών, επιτέλους πριν από ένα (1) χρόνο, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, λήφθηκε απόφαση για αφαίρεση του ονόματος του Καβράκου και το δόσιμο νέου ονόματος στο Στρατόπεδο της ΣΜΥ, που δημοσιοποιήθηκε με επιστολή του ΓΕΣ προς τον Σύλλογο Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας-Ιονική Ενότητα και προκάλεσε χαρά και αγαλλίαση σε κάθε δημοκράτη και πατριώτη.

   Ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε αδικαιολόγητα. Δεν προχώρησε στις επιβαλλόμενες ενέργειες, μ’ αποτέλεσμα οι διαδικασίες για τη μετονομασία του Στρατοπέδου να μην ολοκληρωθούν.

    Ερχόμενη η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση κωλυσιεργεί σκοπίμως, αρνούμενη, απ’ ό,τι φαίνεται, να υλοποιήσει την ειλημμένη απόφαση για μετονομασία. Αλήθεια, εδώ δεν υπάρχει η περιλάλητη «συνέχεια του κράτους», που επικαλούνται όταν τους συμφέρει;

    Μπορεί τα δύο κόμματα εξουσίας «να παίζουν τον παπά» μεταξύ τους και να μας δουλεύουν ψιλό γαζί, εμείς όμως απαιτούμε την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών για μετονομασία του Στρατοπέδου της ΣΜΥ, γιατί μόνο έτσι:

– Δικαιώνεται η ιστορική αλήθεια που δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα.

– Αφαιρείται απ’ τη δημοκρατία μια κηλίδα δεκαετιών που κόλλησαν πάνω της οι εχθροί της.

– Απαλλάσσεται η πατρίδα απ’ την υποχρέωση να τιμά τους θύτες της!

– Δικαιώνεται ο Τρικαλινός Λαός που υπήρξε το πρώτο θύμα του μετέπειτα διάσημου δωσίλογου-κουίσλιγκ και φιλοναζιστή συμπατριώτη του.

«Οι λευκές σελίδες της Ιστορίας να γραφτούν και οι κακογραμμένες να ξαναγραφτούν»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης