"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ο αθλητισμός άναψε τη ΦΛΟΓΑ της ανθρωπιάς στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ομάδα της Λευκάδας αναδείχθηκε νικήτρια στο πρώτο φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ «Ιωάννης Καποδίστριας», που έγινε στα Τρίκαλα το περασμένο Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του τουρνουά είχε η ομάδα «ΔΑΝΑΟΙ» των Τρικάλων με το δήμο Τρικκαίων και αναλήφθηκε, προκειμένου να καταδειχθεί ότι ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει την κορυφαία πράξη αλληλεγγύης απέναντι σε γονείς και παιδιά, που ο «κεραυνός» χτύπησε την πόρτα τους.

Τα έσοδα της διοργάνωσης αποδόθηκαν στο σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες ΦΛΟΓΑ. Το κόστος του εισιτηρίου για τους αγώνες ανήλθε σε 1 ευρώ και το ποσό που συγκεντρώθηκε θα αποσταλεί στη ΦΛΟΓΑ, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της και τη βοήθεια που παρέχει προς παιδιά και γονείς.

Οι αγώνες

Η διοργάνωση των αγώνων, που έγιναν στον κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας υπήρξε άψογη. Αθλητές από τα Τρίκαλα, τη Λευκάδα, τη Λάρισα, τα Γρεβενά έπαιξαν μπάσκετ, ανάβοντας τη ΦΛΟΓΑ που ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων και τους φέρνει πιο κοντά. Τη φλόγα εκείνη που δίνει την ευκαιρία σε όλους να σταματήσουμε για λίγο και να κοιτάξουμε με πραγματικό ενδιαφέρον τον διπλανό μας.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στον τελικό, η ομάδα της Λευκάδας νίκησε τον Πυρσό Γρεβενών με 67-54.

Τα αποτελέσματα:

ΔΑΝΑΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 51-61

ΔΟΞΑ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 80-55

Μικρος τελικος:ΦΟΙΝΙΚΑΣ-ΔΑΝΑΟΙ 89-59

Τελικος: ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΔΟΞΑ 54-67

 

ΦΛΟΓΑ

 

Ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες ΦΛΟΓΑ κρατά ζωντανή τη φλόγα της αγάπης και της συμμετοχής 31 χρόνια τώρα. Η πρώτη σπίθα που άναψε πριν χρόνια στο νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού στην Αθήνα εξακολουθεί να φωτίζει και να ζεσταίνει τη ζωή των παιδιών με καρκίνο σε όλη τη χώρα αλλά και των οικογενειών τους.

Και όσο τα δύσκολα διαδέχονται το ένα το άλλο, ο κάθε ένας από τους γονείς παραμένει στη Φλόγα. Παραμένει δίπλα στους άλλους που στάθηκαν στα πόδια τους και μετά στους επόμενους…

Έτσι η φλόγα κρατιέται αναμμένη. Χάρη στους γονείς αλλά και στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στη ΦΛΟΓΑ και τη βοηθούν, ο καθένας με όποιο τρόπο μπορεί, προκειμένου το έργο να μεγαλώσει και τα παιδιά, όλο και πιο πολλά να ιώνται.

Στα Τρίκαλα η ΦΛΟΓΑ απέκτησε πρόσφατα δικό της χώρο, μετά από ικανοποίηση του σχετικού, χρόνιου αιτήματος από την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων. Τα γραφεία βρίσκονται στην πλατεία του ΟΤΕ, στην οδό Μπότσαρη 2 στον πρώτο όροφο.

Σε αυτό το σημείο οι εκπρόσωποι της ΦΛΟΓΑΣ στα Τρίκαλα αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τους φίλους και τους εθελοντές της ΦΛΟΓΑΣ, που στέκονται ακούραστα χρόνια τώρα κοντά στα παιδιά και στους γονείς που εκπροσωπούνται μέσα από το σύλλογο. Η προσφορά και συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητη. Ιδιαιτέρως να αναφερθεί η προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 31ου δημοτικού σχολείου των Τρικάλων και της προέδρου του κ. Χρύσας Κούζα. Ευχαριστούμε επίσης όλους όσοι παρακολούθησαν το διήμερο τουρνουά, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τον σύλλογο.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά το δήμο Τρικκαίων για την παραχώρηση του κλειστού σταδίου καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Λάππα, που είναι πλέον ένας από τους νέους και πλέον δραστήριους φίλους της ΦΛΟΓΑΣ. Να ευχαριστήσουμε επίσης την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη καθώς και την περιφέρεια Θεσσαλίας για την παραχώρηση των γραφείων της ΦΛΟΓΑΣ καθώς και την δωρεά των 45 βιβλίων του τουριστικού οδηγού των Τρικάλων.

Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τους πελάτες των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ στα Τρίκαλα, που συγκέντρωσαν στο σπιτάκι της ΦΛΟΓΑΣ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που θα διατεθεί αποκλειστικά στη ΦΛΟΓΑ. Το «σπιτάκι» εξακολουθεί να παραμένει στα καταστήματα των Τρικάλων.

Ευχαριστούμε το γυμναστήριο My Gym για την φιλανθρωπική βραδιά που διοργάνωσαν με την Κατερίνα Στικούδη, αποδίδοντας το σύνολο των εσόδων της βραδιάς στη ΦΛΟΓΑ.

Ευχαριστούμε την εταιρία Vodafone για την έκδοση εισιτηρίων για την ίδια βραδιά και, βέβαια την ομάδα των «ΔΑΝΑΩΝ» για την σκέψη της προς τη ΦΛΟΓΑ και τη διοργάνωση του πρώτου φιλανθρωπικού τουρνουά.

Όλοι οι άνθρωποι της ΦΛΟΓΑΣ δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε στον αγώνα για υγεία, ανθρωπιά, στον αγώνα για μία καλύτερη ζωή.

 

floga3floga4 floga1

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης