"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ο δήμος αναζητά λύσεις για τα αδέσποτα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το περιοδικώς εμφανιζόμενο ζήτημα με τα αδέσποτα, η κατάσταση με τα δεσποζόμενα ζώα και η γενικότερη στάση του Δήμου και των συναρμόδιων φορέων στο όλο ζήτημα, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο. Το πρόβλημα εμφανίζεται στον Δήμο ανά τακτά διαστήματα και, κυρίως στην πόλη των Τρικάλων, οπότε, με πρωτουβλία του Δημάρχου Τρικκαίων, άρχισε η ουσιαστική διαδικασία εξεύρεσης λύσης.
Η λύση αυτή, στο πλήθος ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα, δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας απλής εφαρμογής – και μόνο – των διατάξεων του νόμου. Χρειάζεται διαβούλευση και συζήτηση όλων των εμπλεκομένων με το ζήτημα φορέων. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο κ. Παπαστεργίου συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη, με παριστάμενους τους: αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρ. Αναστασίου, προϊστάμενο Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ.Γ. Χαρίση, Μαρία Μαυρομματίδου, προϊστάμενη τμήματος Πρόνοιας και Υγείας, Αχ. Νταούλα, υπάλληλο του Δήμου, Σωτ. Γούση πρόεδρο Κτηνιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, Ελπίδα Παπαπέτρου, προϊσταμένη τμήματος Κτηνιατρικής της ΠΕ Τρικάλων, Ελένη Καπερώνη και Λίλη Κίτου, από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Αργος». Ο Δήμαρχος έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες εμπλουτίστηκαν από τις θέσεις και απόψεις των παριστμένων.
Βάσει αυτών, άρχισε ήδη η προεργασία και η εξέταση για πλήθος ζητημάτων, όπως:

– η λειτουργία του καταφυγίου ζώων του «Αργος» (π.χ. η σίτιση, αλλά και ειδικότερα ζητήματα)

– η στείρωση των ζώων

– η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων (πολίτες, αρχές και φορείς) στο ζήτημα των αδέσποτων και δεσποζόμενων και σε ειδικότερα θέματα, όπως, για παράδειγμα, η υιοθεσία

– η δυνατότητα συνεργασίας με τους ιδιώτες κτηνιάτρους

– το όχημα περισυλλογής.
Αυτά, καθώς και άλλα ειδικά ζητήματα, με βάση το νομικό πλαίσιο και, βεβαίως, την αποκτηθείσα εμπειρία στην πόλη των Τρικάλων, ήδη άρχισαν να αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας. Συγκεκριμένα, οι εκφρασθείσες σκέψεις θα πάρουν μορφή σε συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε πολύ σύντομα, να υπάρξει αποκρυστάλλωσή τους. Σε νέα, δε, σύσκεψη, θα γίνει επεξεργασία τους και θα αρχίσει η εφαρμογή τους.

Εξάλλου, η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερο βάρος στο συγκεκριμένο ζήτημα και επιδιώκει, ειδικά στο θέμα της δημόσιας Υγείας, να υπάρχει η υπέρ το δέον κινητοποίηση των υπηρεσιών και των φορέων, για την προστασία όλων των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης