Mε απόλυτη επιτυχία οργανώθηκαν και διεξήχθησαν τα 15α Τσιαβαλιάρεια στην Τοπική Κοινότητα Πιαλείας του Δήμου Πύλης, παρά την βροχερή ημέρα.
Μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου με τον Εφημέριο Φώτιο Κωτούλα, όλοι μετέβησαν στο Μνημείο του Βασίλη Τσιαβαλιάρη.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε η κατάθεση στεφάνων.
Ήταν όλοι παρόντες.
Ο Δήμαρχος Πύλης, Κωνσταντίνος Μαράβας, εκπρόσωποι της ΣΜΥ Τρικάλων, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ντίνος Μπάρδας, ο Αντιδήμαρχος Τρικάλων κ. Παπανικολάου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Τρικάλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Τρικάλων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Τρικάλων, ο Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Τρικάλων, τα παιδιά του Τσιαβαλιάρη, η κ. Αρετή Κάρλου χήρα του γλύπτη του Ανδριάντα Β. Τσιαβαλιάρη, η Πρόεδρος  του Συνδέσμου Αναπήρων & Θυμάτων πολέμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης και η Χορωδία του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΦΙΛΟΙ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ Πιαλείας, ο Αθλητικός Όμιλος ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ του χωριού,  το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Πιαλείας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύλης και πλήθος Πιαλειωτών.


Ο Δήμαρχος Πύλης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους αναφέροντας, μεταξύ άλλων, «είμαι πολύ χαρούμενος που είστε όλοι εδώ σήμερα.  Για να τιμήσουμε  την μνήμη του συμπατριώτη μας Βασίλη Τσιαβαλιάρη, που έπεσε για την Πατρίδα στον πόλεμο του 1940. Έδωσε πρώτος την ζωή του, δίνοντας το παράδειγμα της αυτοθυσίας για να γραφούν στα βουνά της Πίνδου σελίδες δόξας.
Για να τιμήσουμε, σε ένα προσκλητήριο πεσόντων, και όλους αυτούς που όρισαν στην ζωή τους «να φυλάγουν Θερμοπύλες»(…)
Θέλω να θυμηθούμε όλοι μαζί, εδώ, τον αείμνηστο Βασίλη Κάρλο,  παιδίατρο, γλύπτη και ζωγράφος,  που φιλοτέχνησε τον ανδριάντα του Βασίλη Τσιαβαλιάρη.
Δεν είναι πλέον κοντά μας, από ψηλά όμως, από τους κήπους του Παραδείσου, τέτοια μέρα χαμογελά και χαίρεται».