"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ο δήμος Τρικκαίων τιμά τους ευεργέτες

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Ωφέλιμον δε το ευργετείσθαι», αναφέρει στα Ηθικά Νκομάχεια ο Αριστοτέλης. Και η πόλη των Τρικάλων έχει εισπράξει στον μέγιστο βαθμό τις ωφέλειες των ευεργεσιών. Τρικαλινοί πολίτες χρίστηκαν δικαίως ευεργέτες της πόλης σε διάφορες χρονικές περιόδους, καθώς προσέφεραν και συνέδραμαν το έργο του Δήμου Τρικκαίων, και κατ’ επέκταση ωφέλησαν τους τρικαλινούς,  χωρίς, μάλιστα, να επιζητούν ή να περιμένουν αντάλλαγμα.
Η πράξη τους αυτή, διαχρονική και με αξία ηθική, τιμάται από το Δήμο Τρικκαίων, όπως ακριβώς αρμόζει: με την τοποθέτηση 4 προτομών ισάριθμων ευεργετών της πόλης, σε αντίστοιχα κτήρια – σύμβολα.

Εμφάνιση kastrakidou.jpg
1. Της Πόπης Καστρακίδου, στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο (Καστρακίδειο)
2. του Μενέλαου Καταφυγιώτη, στη Δωροθέα Σχολή
3. Του Δημήτρη Κατσικογιάννη και της Λέγκως Κατσικογιάννη, στην ομώνυμη Πινακοθήκη.

Εμφάνιση katsikogiannis.jpg
Ο Δήμος Τρικκαίων, αναγνωρίζοντας την ουσία και το μέγεθος των δωρεών και των κοινωνικών προσφορών των ευεργετών, πραγματοποιεί επίσημη εκδήλωση, το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα, μπροστά από το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο, επί της οδού Καποδιστρίου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Πόπης Καστρακίδου, στο πρόσωπο της οποίας θα εκφραστεί η απόδοση τιμής σε όλους τους ευεργέτες των Τρικάλων. Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με σχετική ομιλία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά τον επίσημο εορτασμό της Ημέρας Εθνικών Ευεργετών.

 

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης