"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Ο θεριακλής κ. Σπίρτζης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως το θέμα με το κάπνισμα σε απαγορευμένους χώρους δεν αφορά μόνον τους συριζαίους.
Αφορά τους περισσότερους πολιτικούς που ανάβουν τσιγάρο όποτε κι όπου τους πιάσει ο νταλκάς, ασχέτως αν απαγορεύεται. Λογικά οι άλλοι το κάνουν πιο μουλωχτά, γιατί μόνο τα σαΐνια της συμπολίτευσης πιάνει ο φακός.
Οπως έπιασε και τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να καπνίζει σε κλειστό χώρο όπου γινόταν σύσκεψη εργασίας. Το ενσταντανέ δημοσιοποίησε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ένας φωτισμένος άνθρωπος που ξεκίνησε μια δυναμική καμπάνια με σύνθημα «Τα Τρίκαλα δεν καπνίζουν».
Εγραψε σχετικά:
«Οταν πραγματικά νιώθεις μαλάκας που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό… Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μια άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα… Είμαστε στην Ελλάδα».
Επίσης ο μαρτυριάρης φακός – του συναδέλφου Νίκου Χασαπόπουλου – συνέλαβε και τον βουλευτή Δημήτρη Βέττα να καπνίζει μέσα στη Βουλή.
Και μάλιστα να καπνίζει κάτω από την πινακίδα που έγραφε «Απαγορεύεται το Κάπνισμα».
Τον αγαπώ. Δηλαδή εδώ μιλάμε ή για αδιαφορία ή για βλακεία, συγγνώμη κιόλας κύριε Βέττα.
Κοίτα πίσω σου ρε πουλάκι μου και τράβα ένα μέτρο πιο κείθε να φύγεις από την ταμπέλα.
Εμ παρανομείς μες στη Βουλή, εμ γελάνε και τα πολύπριζα με τη φωτογραφία. Ναι, τον αγαπώ.
Είναι σαφές πως αυτό δεν το κάνουν από άγνοια. Το κάνουν από άποψη. Δεν τους νοιάζει.
Δεν-τους-νοιά-ζει.
Τους παίρνει και τα κάνουν.
Καπνίζω – και;;;
Παρανομώ – και;;;
Δεν έχει «και».
Παρανομείς.
Τελεία.
Παρανομείς αγάπη μου, οι νόμοι του κράτους δεν είναι η έξυπνη πολυσκούπα να την προσαρμόζεις εσύ στα γούστα σου. Θες να καπνίσεις; Να πας εκεί που επιτρέπεται.
Δεν επιτρέπεται πουθενά γύρω τριγύρω; Κρατήσου. Μεγάλο παιδάκι είσαι, κράτα την όρεξή σου γι’ αργότερα. Διότι αν αυτό συνέβαινε σε καμιά χώρα της προκοπής, τώρα ο πολιτικός θα είχε παραιτηθεί και θα κάπνιζε σπιτάκι του. Ομως στην Ελλάδα ζούμε κι εδώ ο πήχης των προσδοκιών μας έχει γίνει περασιά με τη μοκέτα.
Λοιπόν. Κύριε Σπίρτζη και κύριε Βέττα. Το πρόστιμο για κάπνισμα σε κλειστούς χώρους είναι 3.000 ευρώ. Θα το πληρώσετε όπως έχετε χρέος; Δεν είναι επιλογή σας ξέρετε και δεν είναι στη διακριτική σας ευχέρεια. Οπως οφείλει να πληρώσει ο πολίτης, έτσι οφείλει να πληρώνει ο πολιτικός – για να μην πω πενταπλάσια.
Δεν λέμε να σας πάμε φυλακή, ούτε να σας κόψουμε το κεφάλι. Ομως αφού αποδεδειγμένα παρανομήσατε, να υποστείτε και τις συνέπειες του νόμου. Κι όπως δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία που καπνίζετε, έτσι μετά να δημοσιευθεί η φωτογραφία που πληρώνετε. Για να γίνει μάθημα σε όλους.
Και πρωτίστως στους πολιτικούς. Τους θεριακλήδες, τους μάγκες και τους λοιπούς τεθλιμμένους συγγενείς.
Και το πρόστιμο να το επιβάλει αρμοδίως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.
Ουπς!
Ελενα Ακρίτα
ΤΑ ΝΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης