"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Ο «Μνημονιοκράτης» Κλεισθένης

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Αριστερός Ψάλτης 

Η περίφημη μεταρρύθμιση για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αυτοδιοίκηση, η οποία κυοφορούνταν εδώ και δύο χρόνια στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσιάστηκε επιτέλους από τον κ. Σκουρλέτη, αλλά «άνθρακες ο θησαυρός» !!!

Ένα προβληματικό σύστημα αναλογικής με δύο γύρους και η μετατόπιση κατά πέντε μήνες της ημερομηνίας των εκλογών, είναι το βαρύ «μεταρρυθμιστικό» έργο της επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών, με άλλα λόγια ο φερετζές με τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να κρύψει τις μνημονιακές αυτοδιοικητικές πολιτικές της .

Αν και επιλέχθηκε η παραπλανητική αρχαιοελληνική ονομασία «Κλεισθένης», το όνομα που ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το «Μνημονιοκράτης».

Γιατί η κυβέρνηση ενός πρώην αριστερού κόμματος από τη μια αποδέχθηκε όλες τις προηγούμενες θεσμικές παρεμβάσεις τις οποίες υπόσχονταν να καταργήσει όταν έρθει στην εξουσία και από την άλλη ενσωμάτωσε πλήρως την Αυτοδιοίκηση και τις λειτουργίες της στο πολιτικό και οικονομικό μοντέλο της επιτροπείας.

Χρησιμοποιεί δηλαδή όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις την Αυτοδιοίκηση ως μοχλό αφαίμαξης των ήδη κατακρεουργημένων εισοδημάτων των πολιτών και της εξυπηρέτησης των θηριωδών πρωτογενών πλεονασμάτων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών των κ.κ. Σκουρλέτη/Πουλάκη και οι ΕΝΠΕ/ΚΕΔΕ των κ.κ. Αγοραστού/ Πατούλη συναγωνίζονται σε ανούσιες κοκορομαχίες, προσπαθώντας να κρύψουν τις αιτίες που τελμάτωσαν την αυτοδιοίκηση και που δεν είναι άλλες από τις περιοριστικές πολιτικές του σιδερένιου πλαισίου της επιτροπείας.

Το τέλος της αυτοδιοίκησης που προανήγγειλε και ο πρόεδρος της ΝΔ με την εξαγγελία του νεοφιλελεύθερου προγράμματός του, βρίσκεται «προ των πυλών» με πυρήνα την  εκποίηση και του τελευταίου εκατοστού της δημοτικής περιουσίας, τα ΣΔΙΤ και η μετατροπή των ΟΤΑ σε μηχανισμό φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών.

Η πολιτική πρόταση και των δύο κινείται ασφαλώς εντός των μνημονιακών πλαισίων και έχει σαφή νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό και αυτό ακριβώς θα εκφράσει δυστυχώς και το νέο νομοθετικό πλαίσιο .

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης