"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ο Νεϊμάρ στο Παρίσι τινάζει την μπάνκα στον αέρα και αλλάζει τα πάντα στο ποδόσφαιρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα  εποχή ανατέλλει για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την  επικείμενη μεταγραφή του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν.  Η ρήτρα των 222 εκατομμύρια που θα καταβάλει  ο ζάπλουτος Νασέρ αλ Κελαίφι, o ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας, θα πέσουν σαν τυφώνας πάνω στην Ευρώπη και στην UEFA. Κανένας δεν είναι ακόμη σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις αυτού του μεταγραφικού «Big Bang». Το ποδόσφαιρο μόλις υπογράψει ο Βραζιλιάνος στη νέα του ομάδα δεν θα είναι πια  το ίδιο.
Ο Νεϊμάρ στο Παρίσι τινάζει την μπάνκα στον αέρα και αλλάζει τα πάντα στο ποδόσφαιρο
Ο Άραβας μεγαλομέτοχος της Παρί έχει τα χρήματα για ν α καλύψει το οικονομικό κενό που θα δημιουργηθεί στην ομάδα από τη μεταγραφή οπότε δεν θα έχει το δικαίωμα να αναμιχθεί η FFplay – η Ανεξάρτητη Επιτροπή του Δημοσιονομικού Κανονισμού – για να επιβάλει κυρώσεις. Ακόμη  και να τις επιβληθούν κυρώσεις, ενδεχόμενο απίθανο, μπορεί να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο ή να αντέξει χωρίς μεταγραφές από τον Ιανουάριο του 2018. Βέβαια αν είναι προκλητικό ή στα όρια της νομιμότητας το ποσό της ρήτρας των 222 εκατ. ευρώ το ερώτημα είναι γιατί επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να το βάλει στο συμβόλαιο του παίκτη. Από εκεί ξεκίνησε το… «κακό». Οι Καταλανοί άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με τη ρήτρα και ο Καταριανός  απλώς πήρε τον αέρα στα πανιά του και χάραξε πορεία ανάλογη.

Η Παρί ετοιμάζεται να γίνει υπερδύναμη αφού στην πράξη διαλύει κάθε έννοια ανταγωνισμού. Το ίδιο όμως έκαναν και οι παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απέναντι στα άλλα clubs. Απλά τώρα πέφτουν και οι ίδιες  θύμα της γαλλικής ομάδας και τους κακοφαίνεται. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι  η  UEFA  θα πρέπει  να δώσει αυξημένες και μεγαλύτερες αρμοδιότητες  στην επιτροπή του Financial Fair Play ώστε να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις  ή να  εφαρμοστεί το Salary Cap όπως στο ΝΒΑ. Θα δείξει. Πρέπει να συνέλθουν πρώτα όλοι από το σοκ.

Ακολούθησε την καρδιά του


Όσο αφορά τον Νεϊμάρ φαινόταν εδώ και μέρες ότι είχε πάρει την απόφασή του να  χαράξει τον δικό του δρόμο να ξεφύγει από τη σκιά του Μέσι και να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ίσως και ο πιο ακριβοπληρωμένος επαγγελματίας αθλητής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα  έχει ετήσιες απολαβές  με 30 εκατομμυρίων  ευρώ. Η  γαλλική ομάδα θα του καλύπτει την εφορία όπως έκανε  με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και  τον Τιάγκο Σίλβα.

Ο 25χρονος  Νεϊμάρ έδωσε κανονικά το παρών στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα το πρωί της Τετάρτης. Έφθασε  λίγο μετά τις 09:00 ώρα Ισπανίας  στο “Ciutat Esportiva Joan Gamper”. Τις προηγούμενες ημέρες στη Σανγκάη, συμμετέχοντας σε μία εκδήλωση χορηγού της “Μπάρτσα”. Κατά την είσοδό του δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Επιβεβαίωση μέσω…Μέσι


Την απόφασή του να μετακομίσει από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι την  γνωστοποίηση εμμέσως πλην σαφώς ο Βραζιλιάνος απαντώντας σε αποχαιρετιστήριο μήνυμα το Μέσι στο instgram. Μετά την πρωϊνή  προπόνηση ο αρχηγός της Μπάρτσα έγραψε:«Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση που μοιράστηκα όλα αυτά τα χρόνια μαζί σου, φίλε μου. Σου εύχομαι καλή τύχη στο νέο κεφάλαιο της ζωής σου. Τα λέμε σύντομα. Με πολλή αγάπη». Για να του απαντήσει ο Νείμάρ σε σχόλιο από κάτω από την ανάρτηση:  «Σε ευχαριστώ, αδερφέ. Θα μου λείψεις κι εσύ, δικέ μου!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης