"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρκαδόνας καταγγέλλει δημοτικούς συμβούλους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για μια ακόμη φορά, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, της 12ης Σεπτεμβρίου 2017, γίναμε μάρτυρες της ίδιας κατάστασης, αυτής των πολλών απουσιών συναδέλφων δημοτικών συμβούλων.

Το γεγονός αυτό φυσικά και δεν είναι πρωτόγνωρο, διαιωνίζεται την τελευταία διετία περίπου κι έχει ως συνέπεια τη μη ορθή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Οι απουσίες που σημειώθηκαν και στη σημερινή (12/9) σύγκληση είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση με ότι αυτό συνεπάγεται. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο, όπως και να μην προκαλέσει προβληματισμό, τόσο σε μένα προσωπικά τον ίδιο, που εκτελώ τα καθήκοντα του προέδρου του Δ.Σ., όπως επίσης και στους συνεπείς δημοτικούς συμβούλους που προσέρχονται κανονικά, για να παραστούν στις συνεδριάσεις, όπως ορίζει ο νόμος.

Φαίνεται ότι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν κατανοήσει το ρόλο τους. Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τις πράξεις και τα έργα τους εμποδίζουν την ορθή λειτουργία του Σώματος και τη λήψη των αποφάσεων σε σημαντικά ζητήματα.

Αρχικά έρχονται να προσβάλλουν τους πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους, στέλνοντας τους, στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, για τους εκπροσωπήσουν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τις πράξεις προσβάλλουν το Δήμο, τους συνεπείς δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους ίδιους, τους εαυτούς τους.

Πραγματικά η εικόνα των άδειων καθισμάτων στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, θλίβει όλους μας, και το καθένα μας ξεχωριστά. Οι απουσίες όλων αυτών που συνεχίζουν να λέγονται Δημοτικοί Σύμβουλοι, απαξιώνουν το Θεσμό και δεν τον τιμούν. Ένα Θεσμό Δημοκρατικό που το λόγο έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που 

εκλέχτηκαν και δεν τήρησαν το όρκο που έδωσαν τον Αύγουστο το 2014. Ένα Θεσμό που πραγματικά τον προσβάλλουν και σε καμιά περίπτωση δεν τον υπηρετούν, αλλά τον χλευάζουν. Ένα Θεσμό και μια κοινωνία που με τις πράξεις και τα έργα τους δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης δεν τα τιμούν. Θλίβομαι και λυπάμαι πραγματικά.

Εύχομαι να βγούμε γρήγορα από αυτό το ολίσθημα γιατί όλοι μας αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουμε στην κοινωνία η οποία δεν ξεχνά και δεν συγχωρά.

Μιχάλης Μπαγιώτης

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης