"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ο σύγχρονος Δαβίδ με τη σφεντόνα ήταν Παλαιστίνιος…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πριν δέκα χρόνια, ο στρατός του Ισραήλ επιτέθηκε στη λωρίδα της Γάζας, τον τραυμάτισε σοβαρά στα πόδια και τον ανάγκασε να τα ακρωτηριάσει και τα δύο. Αλλά αυτός δε σταμάτησε να παλεύει και να αγωνίζεται.

Μία εβδομάδα πριν, βρέθηκε στις μαζικές διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων, κοντά στο συνοριακό φράχτη που στήνουν οι Ισραηλινοί, με όπλο του μια σφεντόνα και τη θέληση να ζήσει σε μια ελεύθερη πατρίδα. Από αυτές τις διαδηλώσεις προέρχεται το παραπάνω συγκλονιστικό στιγμιότυπο, με την εικόνα του σύγχρονου Δαβίδ, απέναντι σε πάνοπλους στρατιώτες. Μόνο που οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί και ο σύγχρονος Δαβίδ δεν ανήκε στον “εκλεκτό λαό του θεού”, αλλά στους Παλαιστίνιους.

Χτες, ο στρατός του σιωνιστικού κράτους ολοκλήρωσε ένα από τα δεκάδες εγκλήματά του, μόνο τους τελευταίους μήνες, και σκότωσε με πυρομαχικά τον Παλαιστίνιο Fadi Abuh Saleh, που απειλούσε -με το αναπηρικό καροτσάκι και τη σφεντόνα του- την κρατική ασφάλεια του Ισραήλ. Κι από χτες πέρασε στην αθανασία της ιστορίας, μαζί με δεκάδες συμπατριώτες του, άσβεστο κι αξεπέραστο παράδειγμα αφοσίωσης στον αγώνα, άρνησης να συμβιβαστεί και να υποταχθεί.

katiousa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης