"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Πάρτι γερμανικών κολοσσών στην Ελλάδα: Δωροδοκίες και φοροδιαφυγή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά την αποκάλυψη της εκτεταμένης φοροδιαφυγής των γερμανικών αντιπροσωπειών γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιων BMW, Mercedes και OPEL στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2014, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις  για λαθρεμπόριο αυτοκινήτων και δωροδοκία αξιωματούχων του ελληνικού δημοσίου από τη μητρική εταιρεία της Mercedes το διάστημα 1998-2008.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, από απόφαση δικαστηρίου της Κολούμπια προκύπτει ότι η μητρική εταιρεία της Mercedes, DAIMLER BENZ, κατά την περίοδο 1998-2008 δωροδοκούσε αξιωματούχους σε 22 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ώστε «εξασφαλιστούν συμβόλαια με κυβερνητικούς πελάτες – government customers- για τον αγορά οχημάτων της Daimler ύψους εκατοντάδων εκατ. ευρώ».

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα φορολογικής πολιτικής, Δημήτρης Γελάλης, το συνολικότερο θέμα της φοροδιαφυγής γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα -πέραν των αυτοκινητοβιομηχανιών- περιλαμβάνει και τη Hochtief (για την οποία με τελεσίδικη απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών  υπάρχει καταδίκη καταβολής 170 εκατομμυρίων ευρώ για φοροδιαφυγή),την MDIA MARKT, τη SATURN και τη MAN.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εταιρεία Hochtief, που διαχειριζόταν το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αποδείχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους, ίσως και τον μεγαλύτερο, φοροφυγά στην Ελλάδα καθώς δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ ύψους 600 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, μαζί με άλλες οικονομικές οφειλές της (σε ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ κ.λπ.) η συνολική οφειλή της Hochtief μπορεί να αγγίξει και το 1 δισ. ευρώ.

Πηγή; tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης