Παναγιώτα Δριτσέλη : “Στο επίκεντρο της δίκαιης ανάπτυξης η προστασία του περιβάλλοντος.” Reviewed by Momizat on . Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα ήταν καλό να προβληματιστούμε όλοι μας για το μέλλον των φυσικών μας πόρων, για την σύνδεσή τους με την Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα ήταν καλό να προβληματιστούμε όλοι μας για το μέλλον των φυσικών μας πόρων, για την σύνδεσή τους με την Rating: 0

Παναγιώτα Δριτσέλη : “Στο επίκεντρο της δίκαιης ανάπτυξης η προστασία του περιβάλλοντος.”

Παναγιώτα Δριτσέλη : “Στο επίκεντρο της δίκαιης ανάπτυξης η προστασία του περιβάλλοντος.”

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα ήταν καλό να προβληματιστούμε όλοι μας για το μέλλον των φυσικών μας πόρων, για την σύνδεσή τους με την οικονομία, με την κοινωνία, με την ποιότητα ζωής.

Το περιβάλλον αποτελεί μοχλό ανάπτυξης κι ανάλογα με τον τρόπο που θα το διαχειριστούμε θα προκύψει κοινωνική δικαιοσύνη ή αδικία. Ο νεοφιλελευθερισμός θέλει η αγορά να ρυθμίσει το περιβάλλον.

Δεν αποδέχεται την κλιματική αλλαγή, δεν αναγνωρίζει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δεν αντιμετωπίζει τη γη και το νερό ως κοινωνικά αγαθά.

Οι προοδευτικοί πολίτες σε όλη την Ευρώπη θέλουν την προστασία αυτών των πόρων, αυτό είναι και το μήνυμα που έστειλαν πανευρωπαϊκά και στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής οικολογίας. Πιστεύει στις ενεργητικές πολιτικές για το κλίμα και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν από τους πρώτους ηγέτες που υπέγραψε το διεθνές πλαίσιο για το κλίμα στο Παρίσι.

Και σε επίπεδο Νομού Τρικάλων, όμως, τα μέτρα για την περιβαλλοντική αειφορεία τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν είναι αμελητέα.

Όλο το δασικό απόθεμα του Νομού Τρικάλων είναι πλέον προστατευόμενο. Η παραδοσιακή γεωργία, η παραδοσιακή κτηνοτροφία, η ήπια ανάπτυξη στηρίχθηκαν έμπρακτα, η τουριστική ανάδειξη του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος προς όφελος των πολλών ενισχύθηκαν και σήμερα ο περιβαλλοντικός αυτός πλούτος αποτελεί πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας και βασικό άξονα του προοδευτικού μας έργου.

Σχόλια (2)

 • Οικολόγος

  Είχα σκοπό να ψηφίσω Παπαδόπουλο αλλά η οικολογική ευαισθησία σου στάθηκε αφορμή να αλλάξω γνώμη.
  Θα σε ψηφίσω.
  Είναι και λίγο σκούρα τα πράγματα. Μόνο μια συμβουλή, πρόσεχε τις βαφές των μαλλιών που φαίνεται να χρησιμοποιείς κατά κόρον ώστε να είναι οικολογικές.

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  Πράγματι κα Δριτσέλη, ο νεοφιλελευθερισμός ως οικονομικό δόγμα στο πλαίσιο του γενικότερου ανταγωνισμού και των αγορών δεν είναι σε θέση να θεωρήσει, να σεβαστεί και πόσο μάλλον να προστατεύσει το περιβάλλον με τη γενικότερη του έννοια.
  Αλλά σε σχέση με ότι γράφετε για το Νομό μας έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:
  1) Υδάτινοι πόροι: Δεν κάνατε καμιά ενέργεια για την αξιοποίηση των επιφανειακών νερών του Νομού μας. Αυτό σημαίνει τη δημιουργία συστημάτων διαχείρισης των υδάτινων πόρων ενώ από την άλλη πλευρά οι γεωτρήσεις στο πεδινό μέρος του Νομού μας έχουν φτάσει σε ανεπίτρεπτα βάθη.
  Αλήθεια τι γίνετε με το θέμα της εκτροπής των νερών του άνω ρου του Αχελώου;
  Γιατί δε γίνετε το φράγμα της Πύλης; Τι ενέργειες έκανε η κυβέρνηση σας για αυτό; Να λάβετε υπόψη σας ότι ο λευκός χρυσός του Νομού μας, που είναι το νερό, χάνετε κατευθυνόμενος στη θάλασσα.
  2) Σε ότι αφορά την κατάσταση των Δασών και γενικότερα της φυσικής Δάσωσης δεν είναι όπως την περιγράφετε, αλλά σε πολύ χειρότερη, τόσο από πλευράς υγείας των δέντρων αλλά κυρίως από πλευράς της αειφόρας θέσης της πράσινης βιομάζας εντός του γενικότερου πλαισίου του περιβάλλοντος..
  3) Σε ότι αφορά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής έχει πλέον, πρωτίστως μέσω των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, φτάσει σε μη αναστρέψιμα πλέον επίπεδα. Για το τι θα επακολουθήσει στο δυσοίωνο πλέον μέλλον της ανθρωπότητας, σας παραπέμπω στο χωρίο της Αποκάλυψης κεφ.11 εδάφιο 18 στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά « και για να καταστρέψεις εκείνους που καταστρέφουν τη Γη»

  Δικαιόπολης

  Σημ. Σε ότι αφορά την αειφόρα θέση της πράσινης βιομάζας εντός του πλαισίου περιβάλλον απαιτείται μακροσκελής ανάλυση για την πλήρη περιγραφή της.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή