"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Πανθεσσαλικό αίτημα: Παύση διώξεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παύση και κατάργηση κάθε ποινικής δίωξης για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ και ακύρωση όλων των ειδοποιητηρίων από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών οργανισμών απαιτούν οι έμποροι της Θεσσαλίας που βιώνουν το δικό τους δράμα και σέρνονται στα δικαστήρια για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν δημιουργήσει ελέω κρίσης. Τη δεινότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος των μικρομεσαίων και δη η αγορά κατέδειξε η μαζική παρουσία των επαγγελματιών στην πανθεσσαλική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας οι επαγγελματίες ένωσαν την αγωνία τους και χτύπησαν καμπανάκι για την επιβίωσή τους. Αποδέκτης των έντονων διαμαρτυριών τους ο ΟΑΕΕ και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση από την οποία και ζητούν παρέμβαση προκειμένου να σταματήσει ο Γολγοθάς τους.

Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Ν. Τζήκας όσο και ο πρόεδρος του ΕΣΒΝ Κώστας Τσέλιος περιέγραψαν την κατάσταση με μελανά χρώματα με τον κ. Τσέλιο να καταδικάζει το γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Βολιώτες έμποροι σέρνονται στα δικαστήρια για οφειλές.

«Ολοι θα πρέπει να δεσμευτούν και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του για ένα τεράστιο θέμα που τείνει να γίνει λαίλαπα για τους εμπόρους. Στέλνουμε μήνυμα στην κεντρική εξουσία ότι χρειάζεται πολιτική βούληση και μία εθνική στρατηγική για να σώσουμε πρώτα το ασφαλιστικό, αλλά να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους συναδέλφους να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Δεν μπορεί να ποινικοποιείται η ζωή τους, δεν μπορεί να σέρνονται για 5.000 ευρώ στα Δικαστήρια. Ο ΟΑΕΕ είναι ένα δικό μας μαγαζί. Θα κοιτάξουμε να το διατηρήσουμε ανοιχτό και για τη βιωσιμότητά του, αλλά και ο ΟΑΕΕ έχει ευθύνες απέναντι στους ασφαλισμένους του να έχουν γιατρό και να πάρουν μία σύνταξη για τα χρόνια που εργάστηκαν» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζήκας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κ. Τσέλιος υπογράμμισε ότι «πρέπει ο εμπορικός κόσμος πρέπει να επιβιώσει και επανέλαβε ότι κυρίαρχο αίτημα είναι το «πάγωμα» των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

Για τεράστιο κοινωνικό θέμα και μπορεί να διευθετηθεί μόνο με πολιτική λύση έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΑλ. Μεϊκόπουλος ενώ η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπογράμμισε ότι «καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να επιβιώσει με κάθε δυνατό μέσο η μικρομεσαία επιχείρηση προκειμένου να ανακάμψει η Ελληνική Οικονομία».

«Πρέπει να «παγώσουν» όλες οι οφειλές και επιπλέον να θεωρηθούν τα βιβλιάρια για να έχουν οι έμποροι τη δυνατότητα της ασφαλιστικής κάλυψης» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς ενώ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη σε δηλώσεις της σημείωσε «ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι η ρύθμιση των οφειλών είναι επιτακτική ανάγκη και οι κατασχέσεις να σταματήσουν και να δοθούν επιτέλους κίνητρα για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά».

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε στο πλαίσιο της πανθεσσαλικής συγκέντρωσης και το οποίο θα προωθηθεί στον πρωθυπουργό και στα κόμματα της αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων ο κλάδος ζητά κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μετατροπή τους σε ασφαλιστικό χρόνο ή δυνατότητα αποπληρωμής τους σε βάθος χρόνου μέχρι τη συνταξιοδότηση με ελεύθερες καταβολές, με παράλληλη απομείωση των μέχρι σήμερα προσαυξήσεων. Επίσης ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, κεφαλαιοποίηση χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας ή άλλα προαπαιτούμενα. Προτείνεται εξάλλου η ρύθμιση να μην χάνεται εξαιτίας μη καταβολής μίας μηνιαίας εισφοράς καθώς και χορήγηση σύνταξης σε όσους έχουν καταβάλλει εισφορές τουλάχιστο είκοσι ετών με το ύψος της σύνταξης να υπολογίζεται βάσει των καταβληθεισών εισφορών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης