"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Παρέμβαση Σκρέκα για προβλήματα του νοσοκομείου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, προχώρησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, σχετικά με την ανάγκη μέτρων στήριξης των οδοντιάτρων που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και την πρόσληψη γιατρών στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, ο Υφυπουργός επισήμανε την ανάγκη να εγκριθούν οι προσλήψεις δύο ειδικευμένων γιατρών, ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής, προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες σε
ιατρικό προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά δε τα οδοντιατρεία, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι αυτά
λειτούργησαν με αυστηρούς περιορισμούς το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου και εξυπηρετούσαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Από τις 4 Μαΐου, όταν επετράπη να ξεκινήσει η κανονική λειτουργία τους, αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα, όπως το αυξημένο κόστος των μέσων ατομικής προστασίας, ενώ ταυτόχρονα έχουν μειωμένη κίνηση λόγω και των τήρησης των νέων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ο Υφυπουργός μετέφερε στον κ. Κικίλια τα αιτήματα που περιλαμβάνονται σε σχετική επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν:

α) Στην εκπόνηση προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικού σκοπού για την τεχνολογική αναβάθμιση των οδοντιατρείων της επικράτειας,
β) στην οικονομική στήριξη των οδοντιατρείων με την ένταξη τους στα μέτρα στήριξης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο και
ε) στην ένταξη της οδοντιατρικής στο γενικό σχεδιασμό υγείας, τη
στοιχειώδη έστω κάλυψη των πολιτών από το ασφαλιστικό σύστημα και την άμεση ενίσχυση των δημόσιων οδοντιατρικών δομών με την πλήρη στελέχωση τους με το αναγκαίο προσωπικό και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης