"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Παρέμβαση του Βουλευτή Χρ. Σιμορέλη για τον Ε 65

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης έκανε παρέμβαση απευθυνόμενος προς την Επίτροπο της Ε.Ε αρμόδια για τον ανταγωνισμό κα. MargretheVestager σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Ο κ. Σιμορέλης ανέφερε ότι αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και η ολοκλήρωση του, θα προσφέρει στον κεντρικό κορμό της Ελλάδας, ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Το σημαντικό αυτό έργο δυστυχώς είχε βαλτώσει λόγω λανθασμένης κατεύθυνσης και προγραμματισμού των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και μειώνοντας το αρχικό κόστος να παραδώσει στην κυκλοφορία το μεσαίο τμήμα. Ο Βουλευτής τόνισε προς την επίτροπο, ότι είναι απαραίτητο άμεσα και με δική της παρέμβαση, να υλοποιηθούν και τα άλλα δύο τμήματα βόρειο και νότιο του οδικού άξονα. Αν δεν ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου ο δρόμος δε θα είναι ούτε βιώσιμος ούτε ανταγωνιστικός. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό από τους πολίτες και ειδικά από τους αγρότες και τους μικρομεσαίους για τη μεταφορά προϊόντων, την τουριστική ανάπτυξη και τη σύνδεση με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

Η Επίτροπός απάντησε ότι γνωρίζει το ζήτημα του αυτοκινητόδρομου Ε65 και ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει το νότιο κομμάτι ενώ παράλληλα προγραμματίζεται η κατασκευή και του βόρειου τμήματος του δρόμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης