"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα εργαζομένων στο συνεταιριστικό Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

kke

 

Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε το ΚΚΕ για τα ζητήματα των εργαζομένων στο εργοστάσιο γάλακτος «Τρίκκη» , καταθέτοντας Ερώτηση στην πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων.

Αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

« Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Προβλήματα εργαζομένων στο συνεταιριστικό Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ»

 

Οι εργαζόμενοι του συνεταιριστικού Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» βρίσκονται αυτές τις μέρες υπό το καθεστώς έντονων πιέσεων από τη διοίκηση του εργοστα¬σίου για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, που σημαίνει την κατάρ¬γηση της κλαδικής σύμβασης και μειώσεις που ξεπερνούν το 30% στους μισθούς τους.

Οι εργαζόμενοι του «ΤΡΙΚΚΗ» έχουν ήδη υποστεί μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους (κατάργηση επιδομάτων γάμου, ανθυγιεινών κ.ά.) με την εφαρμογή από τη διοίκηση των αντεργατικών νόμων που ψηφίσαν και διατηρούν όλες οι κυβερνήσεις ως σήμερα. Παράλληλα έχουν γίνει πλέον μόνιμα φαινόμενα η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, η εντατικοποίηση της εργασίας, η καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων στα ζητήματα του ωραρίου, των ρεπό, των αδειών.

Μπροστά στη συλλογική και μαζική αντίδραση των εργαζομένων στα νέα εξοντωτικά μέτρα η διοίκηση του εργοστασίου εντείνει τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, απειλεί ανοιχτά με απολύσεις. Η στάση αυτή της εργοδοσίας είναι συνέχεια της πρακτικής που ακολούθησε η διοίκηση της «Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρι¬σμός Τρικάλων» και στις άλλες επιχειρήσεις της.

Για την υλοποίηση των επιδιώξεων τους οι διοικήσεις της «Ένωσης» και του Εργοστα¬σίου Γάλακτος συνεχίζουν να αξιοποιούν ολόκληρο το οπλοστάσιο αντεργατι¬κών κι αντιαγροτικών νόμων που στήριξαν, εφάρμοσαν και διατήρησαν ανέπαφο όλες οι κυβερνήσεις με στόχο την πλήρη διάλυση των συνεταιρισμών, το πέρασμα της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, αλλά και στο να γίνει όλο και πιο φτηνή γι’ αυτούς η εργατική δύναμη. Έτσι απέκλεισαν τους μικρομεσαίους αγρότες από τις Ενώσεις Συνεταιρισμών και τις παραγωγικές –εμπορικές μονάδες τους, τις μετέτρεψαν σε φέουδα μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών, και από την άλλη χτύπησαν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οπλοστάσιο που διατηρεί ανέπαφο και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εργοδοσία του εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» στηριζόμενη στους αντεργατικούς νόμους έκοψε μισθούς και επιδόματα στους εργαζόμενους και τώρα θέλει να μειώσει παραπέρα τους μισθούς, να προχωρήσει στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Γι’ αυτό απειλεί με απολύσεις, την ίδια ώρα που προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους πιο φτηνούς και ευέλικτους

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρουν, προκειμένου:

–           Να συνεχίσουν να ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις, να υπογραφεί νέα ΣΣΕ και να ενταχθούν σε αυτές όλοι οι νέοι εργαζόμενοι της επιχείρησης που προσλήφθηκαν από το 2012 και μετά.

–           Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

–           Να τηρούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα.»

 

Οι βουλευτές:

 

Γιώργος Λαμπρούλης, Κώστας Στεργίου, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης

 

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  14/10/2015                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης