Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Χρήστου Α. Οικονόμου, στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Το νέο βιβλίο του γιατρού, παλιού Νομίατρου της Νομαρχίας, παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κοινό των Τρικάλων. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίου του Χρήστ Το νέο βιβλίο του γιατρού, παλιού Νομίατρου της Νομαρχίας, παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κοινό των Τρικάλων. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίου του Χρήστ Rating: 0

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Χρήστου Α. Οικονόμου, στα Τρίκαλα

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Χρήστου Α. Οικονόμου, στα Τρίκαλα

Το νέο βιβλίο του γιατρού, παλιού Νομίατρου της Νομαρχίας, παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κοινό των Τρικάλων.

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίου του Χρήστου Αχ. Οικονόμου, το οποίο φέρει τον τίτλο «Άνθρωπος-κοινωνία-κόσμος, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Μέσα από αυτό ο συγγραφέας πραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα από τρεις διαστάσεις: την υπαρξιακή, μιλώντας για τον ίδιο τον άνθρωπο, την κοινωνική του, αναλύοντας πεδία όπως η επιστήμη και η τεχνολογία, η φιλοσοφία, η θρησκεία, η τέχνη και οι κοσμικές εξουσίες και τέλος τη σχέση του με αυτό που ονομάζουμε συνολικά ανθρωπότητα ή κόσμο.

Η προσωπική του ματιά είναι αναμφίβολα ενδιαφέρουσα. Δε θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, καθώς η πολύχρονη εργασία του ως γενικός ιατρός, αλλά και η συνεχής μελέτη είναι τα καλύτερα εχέγγυα για κάτι τέτοιο.

Παρόλο που θα λέγαμε ότι είναι ένα βιβλίο προσωπικής γνώμης, είναι σε θέση να προκαλέσει στον αναγνώστη ποίκιλλα συναισθήματα. Έκπληξη για τη δύναμη του παραλόγου σε κάθε εποχή, οργή για πάμπολλες ανθρώπινες ενέργειες, αισιοδοξία για τα επιτεύγματα της επιστήμης, αλλά και αγωνία για το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας.

Ο  Βασίλης Αλεξίου (trikalavoice.gr) είχε την τιμή να συντονίσει τη συζήτηση για το βιβλίο για το οποίο μίλησαν ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πέτρος Σκαπινάκης και ο φιλόλογος-συγγραφέας Κωστής Μιχαλάκης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή